Oslo Børs sluttet ned fredag etter å ha steget tidligere på dagen. Statoil var blant aksjene som steg, mens seismikksektoren tynget.

Oljeprisene steg fra torsdag til fredag på meldinger om at Russland kan være klar for å diskutere produksjonskutt når landet møter Opec i neste uke. Oljeprisene falt imidlertid tilbake fredag.

Commerzbank skriver at en avtale om kutt i oljeproduksjonen er «svært lite sannsynlig». Dette fordi forholdet mellom Russland og Saudi-Arabia er svakt etter Russlands intervensjon i Syria, hvor de har bombet opprørere som støttes av Saudi-Arabia.

I tillegg minner Commerzbank om at Saudi-Arabia forsøker å bruke priskutt for å kapre Russlands markedsandeler i Europa.

Statoil sluttet opp 1,1 prosent til 142,00 kroner, omsatt for 794 millioner kroner, og aksjen var dermed mest omsatt på Oslo Børs fredag.

Riggselskapet Noble Corporation meldte i sin seneste flåterapport torsdag kveld om en kort kontrakt for ultradypvannriggen «Noble Danny Adkins», bygget i 1999 og oppgradert i 2009, til en dagrate på 206.000 dollar per dag. Riggen har ligget ledig siden august og er nå engasjert til midten av januar.

I tillegg har Noble fått en tomåneders forlengelse av en kontrakt for høyspesifikasjons jackup-riggen «Houston Colbert» med Total.

Analytiker Janne Kvernland i Nordea Markets sier begge kontraktene er svake datapunkter for industrien og ytterligere drivere for det negative sentimentet for riggselskapene.

- «Noble Danny Adkins»-kontrakten er ett nytt negativt datapunkt for sektoren som bekrefter forverrede forhold for boreselskapene. Dagratene er under det som kreves for å betjene gjelden, men så langt over driftskostnadene. Gitt det overforsynte markedet, ser vi ingen grunn til at dagratene ikke bør fortsette å falle, sier hun til TDN Finans.

Kvernland sier den implisitte verdien av forlengelsen for «Houston Colbert» er på 65.000 dollar dagen, når justert for endring i eksisterende ordrebok.

- Dette er nok et negativt datapunkt for Seadrill og andre som er eksponert mot jackup-markedet, sier Kvernland.

Schlumberger la frem kvartalsrapport torsdag kveld.

Analytiker Jørgen Lande i Clarksons Platou Securities mener det som meldes fra det Schlumberger-eide seismikkselskapet WesternGeco tilsier svake utsikter for seismikksektoren fremover.

Les også: - Markedet undervurderer hvor lenge gjeninnhentningen etter nedturen vil vare

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,18 prosent til 614,02 poeng, omsatt for 3,256 milliarder kroner.

Les også:
Global salgsnedgang for VW
GE viser vei på Wall Street  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.