På verdensbasis solgte Volkswagen 885.300 biler i september, mens tallet for de ni første månedene i år var 7,4 millioner. Begge tallene viser en nedgang på 1,5 prosent sammenlignet med fjorårets salg.

Tallene fra den europeiske bilprodusentforeningen ACEA viser at salg av VW-biler var litt lavere enn utviklingen for det totale nybilsalget innen EU, som var på 9,8 prosent, men viser til at Volkswagen likevel kunne notere seg en salgsøkning på 8,4 prosent, sammenlignet med september i fjor.

VWs markedsandel falt dermed med 0,3 prosentpoeng til 23,3 prosent i EU, men konsernet ligger likevel langt foran konkurrentene. Det franske konsernet PSA, som står bak Peugeot og Citroën, hadde i september EUs nest største markedsandel på 9,9 prosent.

I årets ni første måneder ble det solgt til sammen 10,4 millioner nye biler i EU, en oppgang fra 8,8 prosent i samme periode i fjor.

Les også:
– Nye biler fra Volkswagen ikke berørt av programvarejuks
VW selger flere biler til tross for utslippsjuks
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.