De amerikanske børsene reagerte som markedene ellers med sjokk da den sveitsiske sentralbanken meldte at de kutter renten til minus 0,75 prosent, og samtidig gir opp å forsvare sveitserfrancen mot ytterligere styrkelse.

Sveitserfrancen ble styrket nær 30 prosent på meldingen, som sendte markedene ut i turbulens torsdag.

Les:  Sveits kutter renten til minus 0,75 prosent   - En forsmak på hva ECB vil foreta seg

- Det er mye usikkerhet i dag. Folk er i tvil om hva de skal gjøre med investeringer i sveitsiske selskaper og deres konkurrenter, og råvareprisene går i alle retninger. I tillegg kommer det inn blandede makrotall, og kvartalsresultater slippes også denne uken. Dette kommer til å ha stor betydning både for markeder og forbrukere, sier Thomas Garcia, sjef for råvarehandel hos Thornburg Investment Management Inc., til Bloomberg.

Bedre enn ventet

Aksjeinvestorene så også på makrotall og oljepriser i dag.

Produsentprisene i USA var ned 0,3 prosent i desember sammenlignet med måneden før. Fallet var det største på tre år, men likevel mindre enn den ventede nedgangen på 0,4 prosent. Empire Manufacturing-indeksen var 9,95 i januar, mot ventet 5,00.

Inflasjonen synes dermed ikke å ta særlig preg av at olje - og energiprisene raser.

Det ble også meldt i dag at den amerikanske stemningsindikatoren Empire Manufacturing-indeksen var på 9,95 i januar, fra reviderte -1,23 måneden før (-3,58), ifølge Bloomberg News torsdag.

Det var på forhånd ventet en indeks på 5,00.

Svakere resultater

Et resultatvarsel fra Best Buy sendte aksjen ned nær femten prosent i dag. Elektroforhandleren venter at prispress og lavere etterspørsel vil føre til svakere resultater det neste året.

Også bank-aksjer trakk ned idag, etter at både Citigroup og Bank of America meldte om fall i fjerdekvartalsresultatet.

WTI-oljen ble handlet over 50 dollar igjen torsdag. Et fat WTI-olje handles ved stentetid på Wall Street til 46,70 dollar, ned 2,26 dollar. Et fat Brent Blend handles til 48,17 dollar, opp 1,68 dollar.

De amerikanske nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.