Oslo Børs sluttet svakt ned onsdag. DNB steg, mens oljerelaterte aksjer trakk børsen ned.

Statoil-aksjen sluttet ned 0,3 prosent onsdag, mens oljeserviceindeksen endte ned 1,4 prosent.

Barclays skriver i en oppdatering at på sin side i en oppdatering at de er sikre på at oljeprisen skal videre opp på lengre sikt, men at de er usikre på tidsperspektivet. De venter et prisfall i tredje kvartal 2016, noe de trekker frem som en mulig kjøpsmulighet.

Goldman Sachs mener utsiktene for den europeiske oljeservicesektoren er blitt mindre negative med prosjektsanksjoneringer, og estimerer at de fleste selskapene i sektoren vil generere fri kontantstrøm i 2017.

"Vi tror de fleste selskapene nedskalerer for å tilpasse seg det nye oljeprislendet, men investorsentimentet er fortsatt negativt", skriver meglerhuset i en rapport datert 19. juli.

Goldman Sachs er imidlertid negative til de fleste oljeserviceselskapene på Oslo Børs. Salgsanbefalingen på Seadrill gjentas og kursmålet reduseres til 10,1 kroner fra 26,4 kroner.

Anbefalingen på PGS nedgraderes til nøytral fra kjøp med kursmål på 17,7 kroner med bakgrunn i pågående markedssvekkelse og risiko rundt balansen.

Gjentar salgsanbefaling på Aker Solutions

Ellers gjentar Goldman Sachs salgsanbefaling på Aker Solutions med nedjustert kursmål til 23,2 fra 23,4 kroner og på Subsea 7 med oppjustert kursmål til 68,6 kroner fra 62,5 kroner. Nøytral-anbefalingen på TGS fastholdes, mens kursmålet oppjusteres til 148,4 kroner fra 129,8 kroner.

Ifølge en rapport fra IHS Markit denne uken er PGS den mest shortede aksjen på Oslo Børs med 15,6 prosent av utestående aksjer på utlån.

Telenor-aksjen endte ned 0,1 prosent til 147,60 kroner onsdag etter en oppgang på 4,4 prosent tirsdag da selskapet la frem kvartalsrapport.

Ifølge Bloomberg Data onsdag har Carnegie oppgradert aksjen til hold fra selg, og høynet kursmålet til 125 kroner fra 120. Nordea Markets gjentar på sin side kjøpsanbefaling og oppjusterer kursmålet med fem kroner til 165 kroner.

RBC Capital Markets nedgraderer imidlertid aksjen til underperform fra sector perform og nedjusterer kursmålet til 135 kroner fra 138 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,05 prosent til 624,58 poeng, omsatt for 2,604 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Her går Norges flinkeste studenter  

USA-valget: Marsjerer med automatrifle på åpen gate

Pokemon-boost for Nintendo: Milliardgevinst på Oljefondet dnPlus (DN+)

Disse topper lønningslisten fem år etter utdannelsen  (DN+)

Aker-eier Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig tar utbytte på 480 millioner kroner og har tatt ut 3,4 milliarder kroner fra familie­formuen på åtte år: Utbyttefest for 3,4 milliarder dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.