Det ser lenge ut til å gå mot en positiv dag på New York-børsen på ukens siste handelsdag, og de toneangivende indeksene befant seg alle i positivt terreng gjennom store deler av dagen. Nasdaq-indeksen, som lenge var opp over én prosent, så lenge ut til å kaste en rød skygge over Wall Street, men karret seg til slutt i positivt terreng.

- Vi har en rekke dager denne uken sett at markedet har åpnet mye opp, for så å ikke fullføre. Jeg er sikker på at det er mye støy relatert til at det bare er igjen to dager av kvartalet, sier Peter Boockvar, sjefanalytiker ved Lindsey Group, til CNBC

Tesla-oppgang

Tesla er blant selskapene som stiger kraftig, etter at det amerikanske veivesenet opplyste at det avsluttet sine undersøkelser rundt brann i elbilprodusentenes Model S.

Markedet spretter champagnen til tross for at veivesenet ikke utelukker at bilen kan ha feil som kan medføre brann.

Tesla-aksjen steg 2,22 prosent på nyheten.

Hever sikkerheten

Elbilprodusenten opplyser fredag at den vil installere nye, forsterkede plater rundt batteriet på bilen for å ytterligere forhindre at brann oppstår.

Ifjor var det to Tesla-biler av typen Model S som begynte å brenne.

- Platene er ikke nødvendig for å ha et høyt sikkerhetsnivå, sier Tesla-gründer Elon Musk i en kommentar, gjengitt av Marketwatch.

- Det er imidlertid en betydelig verdi å minimere eieres risiko ved et eventuelt sammenstøt, og adresserer noen langvarige offentlige misooppfatninger om elbilsikkerhet, sier han.

Musk går dermed mot sine tidligere uttalelser, der han har hevdet at en ytterligere beskyttelse av batteriet ikke har vært nødvendig. 

Slik endte det på de toneangivende indeksene fredag:

  • Dow Jones: opp 0,36 prosent

  • Nasdaq: opp 0,11 prosent

  • S&P 500: opp 0,33 prosent

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Støre: - Nato trenger den beste, og det får de

Her kan det bli streik onsdag

Dette betyr Stoltenbergs nye jobb for Norge

Gir studentene mer makt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.