Seismikksektoren fikk seg et etterlengtet byks, der de dominerende aktørene Petroleum GeoServices (PGS) og TGS-Nopec (TGS) steg markant.

TGS varslet torsdag om sterkere nettoomsetning i andre kvartal enn det markedet ventet.

Selskapet ser en nettoomsetning på 114 millioner dollar, mens multiklientinvesteringene var på 62 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

TGS gjentok videre at de venter multiklientinvesteringer på 220 millioner dollar i 2016, hvorav 45-50 prosent ventes å være prefundet, skriver selskapet i en melding torsdag.

Ifølge Bloomberg konsensus var det ventet omsetning på 81 millioner dollar i kvartalet.

- Vi mener at med reduksjonen i leteaktivitet er det uunngåelig at oljeselskapene vil komme tilbake til leteinvesteringer i fremtiden ettersom etterspørsel-tilbudsbalansen fortsetter å strammes til, sa TGS-sjef Kristian Johansen i dagens melding.

TGS avsluttet opp 14,95 prosent til 145,30 kroner. PGS steg 13,35 prosent til 18,00 kroner. EMGS avsluttet opp 2,40 prosent til 6,4 kroner.

Norwegian steg markert torsdag etter at ledelsen og pilotene kom til enighet onsdag kveld.

En avtale om Norwegian skal ansette minst 50 nye piloter og kjøp av fridager ligger i bunn.

På dagens pressekonferanse understreket Norwegian-sjef Bjørn Kjos at han ikke kan garantere at det ikke blir flere kanselleringer.

Han viste til lav tilgang på piloter i Europa og at streik i Frankrike fører til forsinkelser. Det har vært flere kanselleringer blant andre selskaper i Europa, og dette kan også ramme Norwegian, sier han.

Norwegian steg 2,49 prosent til 287,80 kroner.

Børslokomotivene Statoil og DNB steg henholdsvis 4,43 prosent og 3,49 prosent. Telenor var opp 1,65 prosent. Aker Solutions steg 8,28 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 2,68 prosent til 608,08 poeng, omsatt for 2,690 milliarder kroner.

Venter på ledighetstall

Amerikanske myndigheter offentliggjorde torsdag tall som viser at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd falt med 16.000 personer til 254.000 personer i forrige uke.

På forhånd var det ventet 269.000 nye søkere, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Torsdag kom det også kommet tall for antallet sysselsatte i den private sektoren i USA, som viste en oppgang på 172.000 personer i juni. Det var litt høyere enn forventingen i markedet på 160.000 personer. Tallet for mai ble imidlertid nedrevidert til en oppgang på 168.000, mot tidligere 173.000.

- Markedet ser nå mot fredagens arbeidsmarkedsrapport, som blir det første solide nøkkeltallet etter det forrige rentemøtet i Federal Reserve, sier analysesjef Daniel Murray i EFG Asset Management til Bloomberg News.

Onsdag kom referatet fra forrige rentemøte i Fed.

«Gårsdagens referat fra FOMC-møtet i juni viste at Fed ønsket å avvente eventuelle rentehevinger til man fikk bedre innsikt i ringvirkningene av den britiske folkeavstemmingen, og til man så bedre utvikling i arbeidsmarkedet», skriver DNB Markets i morgenrapporten.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Bjørn Kjos: - Vi gjorde en planleggingsfeil
Spår total kollaps av hele pengesystemet i verden
- Dette er så mørkt som det aldri har vært før (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Cameron: - Jeg angrer ikke på folkeavstemningen
Storbritannias statsminister David Cameron angrer ikke på folkeavstemningen som endte i nei til EU og kaos i Europa. Det sa han på en pressekonferanse tirsdag kveld etter det siste toppmøtet hans i EU.
00:51
Publisert: