Alle de tre toneangivende aksjeindeksene i USA steg på en dag der markedsaktørene fordøyde signalene fra Federal Reserves rentekomite onsdag kveld, som besluttet å beholde renten på 0,25-0,50 prosent.

Anslagene til komitemedlemmene viser at de nå ser for seg to renteøkninger i 2016, som er nedjustert fra anslaget på fire rentehevinger fra desember.

Les mer: USAs sentralbank holder renten i ro og Slik reagerer markedene på rentedommen

Markedene reagerte moderat positivt på sentralbankens signalener onsdag og denne utviklingen fortsatte også torsdag. Til slutt endte den brede S&P 500-indeksen opp 0,68 prosent etter å ha vært enda høyere i løpet av handelen tidligere på dagen. En periode var indeksen dermed i positivt terreng for året.

Tungvektsindeksen Dow Jones kom seg også opp i positivt terreng for året og ble værende der frem til sluttsignalet gikk. Dermed en av de verste begynnelsene på det amerikanske aksjeåret noensinne hentet inn igjen for tungvekterne.

Indeksen er nå opp 0,3 prosent siden nyttår.

- Å være tilbake i positivt terreng hjelper i noen grad. Noe av nedsalget i januar og februar var definitivt overdrevet, men det faktum at Fed er rimelig trygg med tanke på amerikansk økonomi og samtidig holder et øye med utviklingen utenlands, gir litt oppmuntring til investorene. Kanskje mer enn det å krysse over i positivt terreng, sier forvalter Peter Jankovskis i Oakbook Investments til Bloomberg News.

Dollaren er kraftig svekket etter onsdagens signaler fra Federal Reserve. Bloomberg Dollar Spot-indeksen, som måler den amerikanske valutaens utvikling mot en kurv av ti andre valutaer, har hatt sitt største todagersfall siden 2009 onsdag og torsdag, melder Bloomberg News.

Svakere dollar har blant annet gitt fart til råvareprisene. Amerikansk WTI-olje (1.posisjon) var opp 1,58 dollar til 41,58 dollar i elektronisk handel torsdag kveld. I løpet av handelen torsdag ble kontrakten handlet til årets høyeste nivå.

 

Sluttnoteringer for aksjeindeksene:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

Merkevaretopp tjente 9,9 mill.

Citi: - En krise er underveis. Den kommer nå

- Helt klart at Fed er blitt betydelig mer forsiktig

Har du fått med deg denne?

Ett skritt nærmere å bli USAs første kvinnelige president
Hillary Clinton talte for et jublende publikum etter at det var klart at hun vinner tre nye delstater i den demokratiske nominasjonskampen. Clinton har en klar ledelse til Bernie Sanders i forsøket på å bli nominert til høstens presidentvalg i USA.
00:49
Publisert: