Amerikanske børser var opp torsdag ledet av detaljhandelsvirksomheter som Best Buy.

De ledende indikatorene i USA var opp 0,9 prosent i oktober, mot 0,6 prosent ventet, ifølge TDN Finans. Samtidig var Philadelphia Federal Reserve Banks-indeks ned til 40,8 i november, mens 18,5 var ventet.

- Oppsvinget fra morgen av var kraftig og det viser at det er styrke og makrotallene demper markedets frykt for veksten. Vi får noen bekymringsfulle tall fra Europa og svekkelse i Kina, men statistikken fra USA fortsetter å være blandet til bedre der det andre steder er blandet til verre, sier aksjestrateg Paul Zemsky i Voya Investment Management til Bloomberg.

Salget av brukte boliger i USA var opp 1,5 prosent i oktober til en sesongjustert årstakt på 5,26 millioner boliger. Analytikere hadde på forhånd ventet en sesongjustert årstakt på 5,15 millioner boliger, ned 0,4 prosent sammenlignet med måneden før, ifølge TDN Finans.

Elektronikkbutikken Best Buy var opp over syv prosent etter bedre salg enn ventet. Altmuligbutikken Dollar Tree steg nær fem prosent etter å ha hevet sine salgsutsikter og lagt frem et bedre resultat enn ventet.

- Bakteppet for høytidssalget og detaljhandelen ser ut til bli svært bra. De ekstra kontantene eller inntekten som forbrukerne vil ha som følge av lavere energipriser i minst et kvartal eller to, vil være en fantastisk medvind for detaljhandelen, sier investeringsrådgiver David Lyon i JP Morgan Private Bank til Bloomberg News.

Det går mot Thanksgiving i USA neste uke, og den største handledagen i året, Black Friday, fredag 28. november. Dagen markerer tradisjonelt starten på julehandelen og mange utsalgssteder åpner midt på natten inn mot Black Friday for å lokke til seg kjøperne.

Den foreløpige innkjøpssjefsindeksen for industrisektoren i USA var 54,7 i november fra 55,9 måneden før. Indeksen var ventet til 56,3, ifølge TDN Finans.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 291.000 pr 15. november, mot 284.000 ventet.

Det løpende gjennomsnitt for de fire seneste ukene var på 287.500 sammenlignet med 285.750 uken før.

Goldman Sachs venter at den amerikanske S&P 500-indeksen står i 2.100 poeng i slutten av 2015. De venter en positiv reaksjon i aksjemarkedet når Federal Reserve begynner å høyne renten, ifølge TDN Finans.

Foreløpige tall fra Kina viser svakere tendenser for industrien. HSBCs PMI for industrien var 50,0 i november, mot 50,2 ventet. Samtidig viser foreløpige PMI-tall for eurosonen en svakere utvikling enn ventet, der PMI tjenester var 51,3 i november, mot ventet 52,4, og PMI-industri var 50,4 mot 50,8 ventet.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også: Frykter å bli stående fast i vinterfjellet
Asia i dag: Frykt for valutakrig
Norske Tesla-biler rammet av havari og klunkelyder
- Det har tatt altfor lang tid  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.