Wall Street var lite endret mandag, der nøkkelindeksene sluttet i negativt terreng.

Oljekjempene ExxonMobil og Chevron var opp 0,6-1,0 prosent etter at oljeprisen falt tilbake etter markert oppgang på kommentarer fra Saudi-Arabia om at regjeringen er villig til å samarbeide for å «stabilisere» oljeprisen.

Samtidig steg USAs største skiferoljeaktør, Continental Resources, kraftig.

Selskapet, som kontrolleres av mangemilliardæren og skiferoljepioneeren Harold Hamm, så verdiene øke nær 4,5 prosent.

 

Continental er dermed opp nærmere 20 prosent de siste tre månedene, og handles til rundt 35,8 dollar per aksje. Det er likevel ned omlag 6,5 prosent sålangt i år.

Ifølge Bloomberg News er Barclays' tolkning av uttalelsene at de ikke representerer noen ny holdning fra Saudi-Arabia ettersom landets oljeminister Ali al-Naimi kom med lignende uttalelser forrige uke.

Analytiker Giovanni Staunovo i UBS ser på sin side prishoppet etter kommentaren i sammenheng med at Opec vil holde et møte 4. desember.

- For meg er det ikke noe nytt, men Opec-møtet nærmer seg og aktører vil kanskje foretrekke å lukke sine short-posisjoner, sier han til Bloomberg News.

Ford og General Motors snudde ned til tross for nyheten om at fagforeningene i begge selskapene har godkjent nye fireårige avtaler. Godkjennelsene kommer etter flere uker med forsinkelser, ifølge Yahoo Finance.

Aluminiumsprodusenten Alcoa var opp over 4,5 prosent.

Ellers falt legemiddelprodusentene Allergan og Pfizer markert etter at selskapene annonserte en fusjon med total verdi på om lag 160 milliarder dollar.

USAs utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton varsler mandag å ville stikke kjepper i hjulet for eventuelle forsøk på å flytte Pfizers hovedsete til Irland, noe kjøpet av Allergan åpner for.

Les også: Farmasigiganter fusjonerer og Vil stanse legemiddelgigant fra skatteflukt

Den foreløpig innkjøpssjefsindeks for industrisektoren i USA var 52,6 i november, mot 54,1 måneden før, ifølge Bloomberg News mandag.

Indeksen var ventet til 54,0.

Samtidig var salget av bukte boliger i USA var ned 3,4 prosent i oktober til en sesongjustert årstakt på 5,36 millioner boliger.

Det viser statistikk fra amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort mandag, ifølge Bloomberg News.

Analytikere hadde på forhånd ventet en sesongjustert årstakt på 5,40 millioner boliger, ned 2,7 prosent fra måneden før.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones -0,17% til 17.792,81
  • S&P 500 -0,012% til 2086,60
  • Nasdaq -0,05% til 5102,48
     

Les også: Oljepessimister fikk døren i ansiktet
Her er de viktigste endringene i statsbudsjettet
Statoil venter fortsatt press på gassprisene


Se DN Tv: Erna Solberg beroliger oljebransjen

Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk
Statsminister Erna Solberg åpnet Statoils høstkonferanse mandag formiddag.
02:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.