Uttalelser fra sentralbanksjefen sendte aksjene oppover på Wall Street tirsdag.

Etter en vinglete mandag startet det med røde tall da handelen åpnet på Wall Street klokken 15.30 norsk tid tirsdag. Men utover tirsdagen lettet stemningen etter at sentralbanksjef Janet Yellen sa at Fed vil være forsiktige med å øke renten ytterligere. Den siste uken har investorene hatt stadig mer fokus på hvorvidt økonomien klarer å stå imot flere renteøkninger nå.

Les også: Yellen vil gå forsiktig frem

- Yellen gjentok at Fed vil fortsette med forsiktighet og markedet finner trøst i det, sier Richard Sichel, investeringssjef hos Philadelphia Trust, til Bloomberg News.

- Det var ingen overraskelser, og overraskelser er vanligvis det som sender markedet i feil retning. Investorene kan nå begynne å fokusere på noen av de økonomiske dataene og deretter rette blikket mot resultatene, fortsatte Sichel. 

Yellen talte tirsdag til Economic Club of New York. I talen la hun vekt på at rentekomiteen må utvise forsiktighet når den tilpasser finanspolitikken, spesielt etter en periode der man jobber seg vekk fra et regime med nullrente.

Alle de tre nøkkelindeksene trakk nedover tirsdag kort tid etter handelsstart. Fall i oljeprisen, som normalt er positivt sett med USAs øyne, klarte opprinnelig ikke å veie opp for bekymringer knyttet til utsiktene.

- Korreksjonen i oljeprisen veier tyngre enn den optimismen markedet måtte ha om økonomiens utsikter. Investorer venter også mer «haukete» signaler fra Yellen. Selv om sannsynligheten for en renteheving i april er praktisk talt null, ser mange to rentehevinger til i løpet av året, sa megler i X-trade Brokers Pedro Ricardo Santos til Bloomberg News tidligere på dagen.

Sterke forbrukertillitstall var også en del av årsbeste-oppskriften tirsdag, etter at den såkalte consumer confidence-indeksen klokket inn til 96,2 i mars, men den var ventet å stanse på 94.

Les: Hete forbrukere i USA

Steg mot slutten

Oljeprisen steg noe fra tidligere nivåer mot slutten av dagen. Et fat amerikansk lettolje, såkalt WTI-olje, kostet 38,56 dollar, en nedgang på 0,83 dollar siden mandag kveld. Nordsjøolje kostet 40,08 dollar ved stengetid tirsdag kveld, en nedgang på 0,79 dollar siden mandag kveld.

Teknologirally

Blant selskapene som steg var Yahoo, som tirsdag kunngjorde at det gir potensielle kjøpere frist til 11. april for å komme med bud på deler av selskapet. Selskapet erndte opp 3,1 prosent til 36,32 dollar.

Apple steg 2,4 prosent til 107,68 dollar, mens Microsoft var opp 2,2 prosent til 54,71 dollar. De var dermed med å sende teknologiindeksen Nasdaq opp mer enn halvannet prosent.

Stupte

Sunedison falt 55,8 prosent til 0,557 dollar etter at Securities and Exchange Commission (SEC) mandag sa at de undersøker om selskapet har villedet investorene.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.