Sentralbanksjefen talte tirsdag til Economic Club i New York og det var på forhånd knyttet stor spenning til hva hun ville si om mulige renteøkninger i tiden fremover.

Kommentaren om at det vil være riktig å «gå forsiktig frem» grunnet usikkerhet i den globale økonomien, fikk aksjemarkedet i USA til å snu oppover.

Les også: Yellen fyrer opp Wall Street

Ifølge Bloomberg News argumenterte Yellen for å lholde økonomien varm mens man på sikt kommer seg vekk fra nullrente.

- Jeg mener det er riktig for komiteen å gå forsikrig frem i å endre politikken, sa Yellen og la til at forsiktighet var spesielt viktig sett i dagens lave rentenivå, ettersom FOMC mulighet til å bruke konvensjonell pengepolitikk for å reagere på økonmiske forstyrrelser er asymmetrisk.

Ved sist rentemøte kom det ingen renteendringer fra rentekomiteen, og renten ble liggende på 0,25 til 0,50 prosent. Antall forventet renteøkninger i 2016 ble imiderltid justert ned til to fra fire, som prognosen lød på i desember.

Yellen mener rentekomiteen fortsatt har en rekke verktøy til å utøpve pengepolitikk om renten skulle ende på null igjen og pekte på muligheten for å gjøre tilpasninger i størrelsen eller tidsperspektivet i egne beholdinger.

- Selv om disse verktøyene innebærer noen risiki og kostnader som ikke påvirker styringsrenten, så brukte vi dem effektivt til å hjelpe oss ut av den store ressesjonen, og vi vil gjøre det samme igjen - om nødvendig, uttalte sentralbanksjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.