Stemningen var svakt negativ på alle de tre toneangivende indeksene i USA da børsene åpnet tirsdag. Men dette skulle snu.

Markedene var stengt mandag på grunn av Presidents' Day, noe som gjør at amerikanske investorer ikke har fått en mulighet til å reagere på nyhetene fra Hellas før tirsdag.

Fredag stengte Dow industrials på over 18.000 for første gang i år, og både S&P 500 og Russell 2000 avsluttet rekordhøyt. I starten var det dermed liten tvil om at investorene hadde tatt innover seg at samtalene mellom finansministerne i eurosonen brøt sammen mandag.

Etter mindre enn fire timer valgte ministrene å avslutte, da de så liten hensikt i å fortsette etter at den greske regjeringen avviste gjeldsprogrammet tilbudt av partnerne i eurogruppen.

- Med usikkerheten rundt Hellas, ligger det an til at de globale markedene vil ha en turbulent periode foran seg. En «grexit» er fortsatt veldig lite sannsynlig, noe som gjør at panikkartede fall i markedene kan være gode kjøpsmuligheter, sier derivatsjef Mike McCudden i Interactive Investor til Marketwatch.

Ombestemte seg

Men utover i tirsdagens handel, ombestemte investorene seg. Stemningen var tilsynelatende best i finanssektoren 20 minutter inn i handelen.

Ved stengetid hadde derimot optimismen steget i samtlige sektorer.

Dekkprodusenten Goodyear, som nettopp fremla en fjerdekvartalsrapport som var bedre enn ventet, steg 2,74 prosent. Gjødselprodusenten CF Industries, som fremlegger sin rapport etter stengetid, svekket seg med 1,08 prosent.

Lloyds Banking Group klatret 3,04 prosent, mens Sumitomo Mitsui Financial steg 1,89 prosent. Mørkest så det i straten blant annet ut for VimpelCom-aksjen. Den hadde svekket seg 2,6 prosent da børsene stengte.

Dagens børsvinnere var Telecom Italia som klatret 7,46 prosent. Også oljeselskapet China Petroleum & Chemical økte merkbart med 3,89 prosent.

 

 

LES OGSÅ: «Varsler» langer ut mot Telenor

  Acta inngår forlik med 11 småsparere

Finans Norge: Ingen norske banker er hacket

Tyskerne ser lysere på livet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.