11 småsparere har ingått forlik med Acta, opplyser Forbrukerrådet i en pressemelding tirsdag. Partene har ikke opplyst hvor stort beløp det totalt er snakk om, men i pressemeldingen skriver Forbrukerrådet at småsparerne «får tilbake millioner».

Sakene Forbrukerrådet og småsparerne ville ta til retten, gjelder for det meste salg av investeringer i aksjeselskaper, og om rådgivingen var mangelfull eller ikke egnet for kundene.

De 11 klagerne har tidligere fått medhold i Finansklagenemnda om at Acta hadde gitt dem dårlige råd før investeringer.

Den ene saken som det nå er inngått forlik om skulle etter planen behandles i tingretten i Kristiansand allerede onsdag denne uken.

- En seier for småsparerne, som jo hadde fått medhold i Finansklagenemnda, sier Forbrukerrådets direktør Randi Flesland i pressemeldingen.

Vil sette sluttstrek

Agasti Holding, som eier den saksøkte parten Acta Kapitalforvaltning, opplyste i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon i forrige uke at selskapet har intensivert arbeidet med de gjenværende klagesakene mot Acta. Agasti har et mål om å få avsluttet samtlige klagesaker vedrørende Acta innen utgangen av første halvår i år.

- Vi har jobbet veldig målrettet de siste ukene for å inngå forlik eller på annen måte få avsluttet disse sakene, sier kommunikasjonsdirektør Tor Arne Olsen i Agasti Holding til DN.

Ifølge Olsen er det litt tilfeldig at forliket med de 11 småsparerne blir inngått like før saken skal behandles i retten.

- Dette er saker hvor Acta Kapitalforvaltning, som er det gjenlevende selskapet hvor klagesakene har ligget, ikke har valgt å følge uttalelsene fra nevnden. Da må man ta de rundene, selv om det ikke er ønskelig, sier Olsen.

Finansklagenemnda har mottatt totalt 287 klager på Acta etter salg av spareprodukter.

Etter forliket med de 11 småsparerne denne uken anslår Olsen at det nå kun gjenstår «et par saker» som ikke er endelig avsluttet.

Les mer:

Inngår forlik med Acta-kunder

Hjelper flere mot Acta

Dommer refser Acta

- Det betyr jo alt

Forbrukerrådet tar Agasti til retten

Agasti inngår forlik

- Satt sine egne interesser foran kundenes  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.