Det amerikanske aksjemarkedet falt noe tilbake onsdag etter at referatet fra Feds forrige rentemøte indikerte at en renteheving i juni ikke kan utelukkes.

Teknologibørsen Nasdaq var imidlertid opp, blant annet anført av Tesla Motors, som steg markert.

Medlemmene i Feds rentekomité nedtoner betydningen av globale risikofaktorer og finansielle forhold, og fremhever bedringen i det amerikanske arbeidsmarkedet, ifølge referatet.

En eventuell renteheving vil eventuelt måtte støttes av ytterligere indikasjoner på at amerikansk økonomi er i bedring, fremgår det.

- Fed har i praksis sagt at arbeidsmarkedet er nær full sysselsetting og inflasjonsrisikoen er økende. Det vi har i disse uttalelsene er mer om risikoen ved ikke å agerere, enn å gjøre det, sier investeringsdirektør Brad McMillan i Commonwealth Financial Network til Bloomberg.

Bakgrunn: Federal Reserve endrer ikke styringsrenten

Forventningene til en renteheving i juni gikk i taket etter at referatet ble kjent. Fra en forventning på 4 prosent mandag, venter nå hele 40 prosent at Fed hever renten i juni, ifølge CMEs Fedwatch.

Goldman Sach Group har nedgradert sin anbefaling på globale aksjer til nøytral fra tidligere "overweight" og viser til svake vekstutsikter og høy verdsettelse, ifølge Marketwatch.

Finansaksjer som Bank of America, JP Morgan og Citigroup steg markert og bidro til å dempe fallet i Dow Jones-indeksen onsdag. Energiaksjer som ExxonMobil og Chevron trakk i motsatt retning.

Amerikanske råoljelagrene steg med 1,3 millioner fat til 541,3 millioner fat i forrige uke, ifølge Det amerikanske energidepartementet (EIA).

Det er historisk høyt nivå for denne tiden av året, ifølge EIA.

Råoljelagrene var ventet å falle med 3,5 millioner fat, ifølge Bloomberg News.

Bensinlagrene var med med 2,5 millioner fat, mens destillatlagrene var ned med 3,2 millioner fat. Begge var ventet å falle med én million fat, ifølge Bloomberg News.

Empire Manufacturing-indeksen var ned 9,02 i mai, fra ikke-reviderte +9,56 måneden før, ifølge data fra New York Federal Reserve mandag.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var på forhånd ventet en indeks på +6,50.

Indeksen fremkommer ved at sentralbanken i staten New York hver måned stiller en del spørsmål til en rekke av delstatens vareprodusenter om den nåværende situasjonen og situasjonen seks måneder frem i tid.

Boligbyggingen i USA i april hadde en sesongjustert årstakt på 1.172.000 enheter, ifølge tall fra amerikanske myndigheter tirsdag.

På forhånd var det ventet at antall igangsatte boliger ville vise en årstakt på 1.125.000 enheter, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Tallene fra foregående måned ble revidert til 1.099.000 (1.089.000)

Følg markedet på DN Investor

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 17524,84 -0,03%

  • NASDAQ Composite 4739,12 0,50%

  • S&P 500 2047,48 0,01%
     

Les også: Her forsvant oljejobbene

Norsk olje og gass: - Viktig med tilgang til nye arealer

Sanders nekter å gi seg i nominasjonskampen

Mitsubishi-sjefen går av etter utslippsjuks (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert: