Olje- og energiminister Ola Borten Moe tilbyr oljeselskapene lisenser i gamle områder som plaster på såret for at områdene Nordland VI, Nordland VII og Troms II ikke blir konsekvensutredet.

Olje- og energidepartementet utlyser årets konsesjonsrunde for modne områder på kontinentalsokkelen. Den såkalte TFO-runden gir oljeselskapene mulighet til å søke om utvinningstillatelser i områder som har vært åpnet opp for oljevirksomhet før.

Den ferske oljeministeren lyser ut områder helt inntil de forbudte områdene utenfor Lofoten, som Nordland III og Nordland V som ligger i havområdene utenfor Mo i Rana.

- Gjennom en stor utvidelse av utlyst areal i årets TFO-runde ønsker jeg å legge til rette for en rask og effektiv utforskning også av havområdet utenfor Nordland. Målet er økt leteaktivitet og en rask påvisning og utbygging av drivverdige funn i området, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

I TFO 2011 er det foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med totalt 61 blokker eller deler av blokker sammenliknet med området i TFO 2010. TFO-området i Norskehavet er utvidet med 55 blokker eller deler av blokker, mens det i Nordsjøen er utvidet med 6, opplyser departementet i en pressemelding.

- Gjennom skreddersydd framdrift for Det nordøstlige Norskehav, havområdene ved Jan Mayen og i uåpnet del av Barentshavet sør, har regjeringen i dag lagt et framtidsrettet program for å sikre utnyttelse av våre arealer over tid, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Det tas sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene rundt årsskiftet 2011/2012.

<b>- Har gått på en smell her</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.