Ola H. Grytten får stadig telefoner fra sinte investorer og eiendomsmeglere som mener han snakker ned verdien av aksjer og boliger.

Grytten: Flere år med boligkrise

Nylig ble han stoppet i døren og bortvist fra en boligvisning. Megleren mente professoren hadde ødelagt boligmarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

"Kunne bli nervøse"
- Megleren anmodet meg høflig om å gå, idet jeg hadde ødelagt boligmarkedet, og fordi både selger og interessenter kunne bli nervøse av å se meg, sier Grytten til avisen.

Ifølge DN er Grytten upopulær helt til topps i eiendomsmeglerforbundet. Grytten selv sier eiendomsmeglere i Bergen mener han er ansvarlig for at boligprisene synker.

- Jeg må være verdens mest innflytelsesrike person, selv om jeg ikke helt har oppfattet det slik, sier Grytten til DN.

"Dommedagsprofet"
Ledelsen i Norges Eiendomsmeglerforbund er ikke videre begeistret for Gryttens bidrag i den offentlige debatt.

- Jeg har reagert på at Ola H. Grytten og mange av hans kolleger på Norges Handelshøyskole mener veldig mye om mye uten å vite hvordan ting oppleves i hverdagen av andre utenfor kontorene på høyskolen. Han har vært dommedagsprofet lenge. Men ikke en gang den tidligere sentralbanksjefen i USA forutså finanskrisen, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Dreyer sier til DN at han heller synes Grytten skal utestenges fra den offentlige debatt om han kommer med for mange dumme ting, enn å kaste ham ut fra boligvisninger, da det jo kan være han skal handle bolig en gang.

Kan en økonomiprofessors uttalelser om boligmarkedet senke prisene ?

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.