- Oppdatert melding - først sendt 18. juli kl. 17.51 -

BP har planer om å holde oljebrønnen i Mexicogolfen lukket helt fram til arbeidet med å stenge brønnen for godt blir iverksatt i slutten av måneden.

Testen av den nye hetten begynte torsdag, og opprinnelig var det meningen at den skulle vare i to døgn. Testperioden er imidlertid blitt forlenget, og så langt er det ikke funnet tegn til lekkasjer.

Holder hetten på
Det avgjørende spørsmålet er om BP kan holde brønnen lukket også i tiden framover, eller om det vil bli nødvendig å åpne den igjen på grunn av nye lekkasjer som kan oppstå under høyt trykk.

Søndag ettermiddag så det ut til at BP kunne fortsette å holde den nye hetten lukket over lekkasjen.

– Vi håper å kunne fortsette utprøvingen helt fram til vi får stengt brønnen for godt, sier sjefingeniør i BP Doug Suttles.

24 timer av gangen
Den amerikanske regjeringen vil imidlertid kun utstede tillatelse til at lekkasjen tettes med hetten i 24 timer av gangen.

– I siste instans må vi forsikre oss om at det ikke oppstår uopprettelige skader som kan forårsake ukontrollerte lekkasjer fra flere steder på havbunnen, sier admiral Thad Allen, som leder den amerikanske regjeringens innsats for å begrense katastrofen.

Arbeidet med en endelig stengning av brønnen starter i slutten av juli og skal etter planen vare til midten av august.

Skulle det likevel blir nødvendig å åpne brønnen, vil BP forsøke å pumpe mesteparten av oljen opp til skip på havoverflaten.

Les også: Mulig nytt oljeutslipp i Mexicogolfen

<b>Tror BP må åpne kranene igjen</b>

<b>BP må inn på teppet</b>

<b>BP i gang med salgsrushet</b>

<b>BP forlenger test i Mexicogulfen </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.