BP vil kunne gjenoppta oljeboring i Mexico-gulfen så tidlig som i juli, mindre enn 15 måneder etter ulykken i Macondo-brønnen.

Det skriver Financial Times mandag.

Det britiske oljeselskapet skal være i ferd med å inngå en avtale med amerikanske myndigheter, som gir det rett til å bore ti eksisterende brønner som var under utvikling før ulykken, og som selskapet trenger for å kunne opprettholde eller øke produksjonen på eksisterende plattformer.

Det sier kilder med kjennskap til situasjonen, mens BP avviser å kommentere opplysningene.

Som motytelse for at BP får starte opp igjen i Mexicogulfen bare uker etter sine konkurrenter, har selskapet gitt tilgang for myndighetsoppnevnte overvåkere på 24-timers basis, skriver FT.

Alle BPs eksisterende brønner er på dypt vann. Selskapet vil ikke få tillatelse til å bore nye letebrønner.

Bureau of Ocean Energy, Management, Regulation and Enforcement, som utsteder boretillatelser, sier til avisen at det foreløpig ikke har gitt noen slik til BP.

Les også på DN Energi: - Den viktigste hendelsen på norsk sokkel de siste ti årene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.