Den britiske statsministeren David Cameron er svært utilfreds med at Algeries regjering innledet en militæraksjon mot gassanlegget hvor mange ble holdt som gisler, ifølge britiske aviser. Flere av mediene i Storbritannia beskriver Cameron som rasende.

– Vi ba dem om å unngå å gå inn og skyte løs, og så gjorde de det likevel, sier en britisk regjeringskilde til Daily Mail.

– De holdt fast ved at det er deres territorium og at det var deres operasjon, sier kilden videre.

Gisselaksjonen i Algerie er fremdeles ikke avsluttet, understreket også britiske myndigheter fredag formiddag.

– Som statsministeren og utenriksministeren har sagt, basert på informasjonen vi har fått fra algeriske myndigheter, er en britisk statsborger dessverre drept, sier en talskvinne for det britiske utenriksdepartementet og legger til at de ikke kan gi noen ytterligere opplysninger for øyeblikket.

– Men statsministeren har rådet oss til å være forberedt på dårlige nyheter.

En brite ble drept da gisseltakere gikk til angrep på gassanlegget i In Aménas i Algerie onsdag morgen. Det er fortsatt flere som fremdeles ikke er gjort rede for, ifølge britiske medier.

Natt til fredag kom en norsk Statoil-ansatt seg i sikkerhet. For åtte andre nordmenn er situasjonen fremdeles uavklart.

Følg utviklingen i saken live: Alt om gisselsituasjonen i Algerie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.