For Cathrine Rasmussen (49) har livet handlet om noe helt annet enn shipping, finansplasseringer og eiendom i familieselskapet Rasmussengruppen. Riktignok eier hun 16,6 prosent av selskapet som ved nyttår hadde en bokført egenkapital på 10,6 milliarder kroner. Rasmussen er således milliardær med god margin.

Hytte i byen

Men mens faren Einar Johan (76) og lillebror Dag Rasmussen (45) har tatt seg av forvaltningen av milliardene, har Cathrine brukt all sin tid på dressur­ridning. Hun er blant annet på det norske landslaget og etablerte for flere år siden Kleppenhus as, et senter for hestedressur og avl i Søholt utenfor Ebeltoft i Danmark. Cathrine Rasmussen bor også i Søholt i dag.

Nå har Cathrine Rasmussen kjøpt Kristiansands desidert dyreste leilighet i et leilighetsprosjekt med tilsammen 31 leiligheter under oppføring ytterst på Tangen i Kristiansand sentrum. Hun har kjøpt topp­etasjen med boareal på 197 kvadratmeter fordelt på tre soverom, stuer på 70 kvadratmeter og kjøkken på 25 kvadratmeter. I tillegg får hun 185 kvadratmeter med terrasser som vender mot vest, sør og øst og panorama­utsikt mot byen og byfjorden.

PÅ LANDSLAGET I DRESSURRIDNING. Cathrine Rasmussen.
PÅ LANDSLAGET I DRESSURRIDNING. Cathrine Rasmussen. (Foto: IMAGO/ All Over Press)
– Jeg kan ikke kommentere hvem som er kjøperen, men jeg kan bekrefte en kvadratmeterpris på snaut 100.000 kroner og at 21 av de 31 leilighetene er solgt, sier eiendomsmegler Rolf Elieson hos Sørmegleren.

– Og jeg kan også bekrefte at det neppe fines maken til den beliggenheten og utsikten disse leilighetene får, sier han.

Skal flytte

– Ja, jeg kan bekrefte at det er meg som har kjøpt den, sier Cathrine Rasmussen.

– Som hytte?

– Jeg kommer jo til å bo der når jeg er på besøk i Kristiansand, ja. Men på sikt er faktisk planen å flytte tilbake til Kristiansand. Jeg aner ikke når, og det er en prosess som nok kommer til å ta litt tid. Jeg er jo fortsatt aktiv rytter og med på det norske landslaget med stevner rundt omkring i Europa, og da er det bra å ha Danmark som base. Jeg har hatt 25 hester her, men tenker å trappe litt ned. Og da er altså planen at denne leiligheten på sikt blir min faste bolig, sier hun.

– Jeg hadde noen følere ute i markedet, og da jeg hørte at leiligheten kom for salg slo jeg til, for det er jo ikke sikkert jeg får en slik sjanse igjen, sier hun.

Det var opprinnelig en annen kristiansandmilliardær, Tomas Leire hos entreprenøren Kruse Smith, som signerte kjøpe­kontrakten for ­leiligheten som hans firma nå oppfører i kompani­skap med BR Gruppen.

– Jeg kjøpte den vel helst for å bidra til realiseringen av leilighetsanlegget, sier Leire.

– Men jeg og min kone har kommet til at vi er godt fornøyde med leiligheten vi har i dag. Derfor har vi solgt kontrakten videre, sier Leire som i dag bor i toppetasjen på Lahelle Brygge over elven fra sentrum.

Les også: Betalte 5 mill, men fikk ingen hytte

Solgt til halv pris dn+  
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.