Meglerhuset Carnegie reorganiserer virksomheten, og i prosessen vil toppsjef Frans Lindelöw forlate selskapet til høsten, ifølge en pressemelding fra meglerhuset.

Godt mottatt
Dermed forsvinner personen som var ansvarlig for at toppledelsen i den norske virksomheten gikk i protest i fjor.

Anders Onarheim, tidligere sjef for Carnegie både i Norge og sentralt, legger ikke skjul på at avgangen gleder ham, ifølge Dagens Næringsliv torsdag. Det er ingen hemmelighet at samarbeidet med Lindelöw, som var styreleder i Carnegie Norge, og Onarheim var anstrengt, skriver avisen.

Ble kneblet
Onarheim begrunnet i fjor avgangen fra Carnegie med at han hadde blitt kneblet av de svenske eierne. Selv skyldte styret på uenighet om strategi videre.

- Det har litt med at jeg synes vi skal få lov til å ha mer selvstyre, sa Onarheim til DN.no den gang.

Etter at Onarheim forlot meglerhuset i fjor høst, har alle tre lederne på Carnegies kontor i Oslos sluttet. Tidligere analysesjef Rachid Bendriss sluttet kun dager etter Onarheim. Nylig ble det kjent at personen som etterfulgte Bendriss, John Olaisen, går til ABG Sundal Collier.

Deler virksomheten i tre
Carnegie reorganiserer nå virksomheten i tre forretningsområder, som separate selskaper, men under felles merkenavn, ifølge pressemeldingen. Områdene er investment banking og aksjehandel, private banking og strukturerte produkter samt fondsforvaltning.

- Den pågående omstruktureringen og omorganiseringen i Carnegie gjennomføres for å senke kostnadene, øke virksomhetsfokus innen hvert område og skape forutsetninger for vekst, ikke minst innom spareområder som kapitalforvaltning og private banking, heter det.

Kommunikasjonsansvarlig Andreas Koch i Carnegie sier til DN.no at endringene får liten effekt på den norske virksomheten, som kun driver innen investment banking og aksjer.

- Den norske organisasjonen har en svært effektiv struktur og en sterk markedsposisjon innen sine områder, sier Koch, som avviser at det vil komme bemanningsreduksjoner i Norge.

Store tap fjor
Fjoråret var blodig for Carnegie. Allerede etter sommeren ble det klart at meglerhuset gikk i minus, og at en kraftig omorganisering var nødvendig.

I november ble det kjent at hver åttende ansatt, rundt 100 personer, ville bli kastet ut.

Fasit for fjoråret ble et tap på 268 millioner svenske kroner, inkludert "omstruktureringskostnader". Dermed satt eierne med oppkjøpsfondenene Bure og Altor i spissen, foten ned for enhver bonus.

- Det finnes en forståelse blant de ansatte at det finnes en kobling mellom bonus og resultat. Man må se sin karriere og kompensasjon over en lengre tid, uttalte Lindelöw til Dagens Industri i forrige måned.

Prosessen med å finne en erstatter for Lindelöw er igangsatt, ifølge Carnegie. Onarheim avviser overfor Dagens Næringsliv å ville være en kandidat.

Les også:
Analysesjefen i Carnegie går til ABG

Meglerhus sier opp 100

Carnegie-sjefen går på dagen

Ny Carnegie-topp slutter i protest
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.