Tredje kvartal var svakt for Cermaq, konkluderer selskapet selv i kvartalsrapporten.

  • Prisen er lavere i alle tre oppdrettsregioner.
  • Driftsresultatet faller i alle regioner
  • Salgsvolumet er seks tusen tonn under estimatet fra andre kvartal

- Vi er definitivt ikke tilfreds med de finansielle resultatene for dette kvartalet. I tillegg til reduserte priser i alle regioner sammenlignet med andre kvartal og betydelig lavere volum i Norge og Canada, er skuffelsen først og fremst knyttet til et fortsatt høyt kostnadsnivå for atlantisk laks og ørret i Chile. I tillegg hadde vi ekstraordinære hendelser knyttet til fiskehelse både i Canada og Norge, noe som påvirket de operasjonelle resultatene. Dette var ikke et godt kvartal for Cermaq, sier Jon Hindar.

Salgsnedgangen skyldes i hovedsakeffekten av Russlands importstopp og timing av salg, skriver selskapet. Forventet salgsvolum for 2014 er 151 tusen tonn.

Cermaq fikk et justert driftsresultat før biomassejusteringer på minus 39 millioner kroner i tredje kvartal 2014 sammenlignet med 733 millioner kroner i samme periode året før, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport torsdag.

Selskapet hadde verdijusteringer av biomasse i kvartalet på minus 35 millioner kroner, mot minus 85 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Driftsinntekter var på 1.315 millioner kroner, mot 1.115 i samme periode i fjor.

Cermaq har tidligere opplyst at driftsresultatet før verdijustering av biomasse og andre engangsposter ville bli negativt med 38 millioner kroner i tredje kvartal.

Cermaq er solgt til Mitsubishi Corporation.

- En akseptgrad på over 90 prosent av tilbudet fra Mitsubishi Corporation, og meldingen om at alle vilkår i tilbudet er innfridd, tilrettelegger for en rask gjennomføring av transaksjonen og stryking av aksjen fra Oslo Børs før årsslutt, sier konsernsjef Jon Hindar. Mitsubishis overtakelse vil skape verdens nest største lakseoppdretter og gi Cermaq betydelig kapasitet og styrke innen foredling og markedstilgang i de rasktvoksende markedene i Asia, fortsetter Jon Hindar.

Les mer: Vil ta statlig lakseoppdretter av børs

Betinget begeistring for japansk beiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.