- I Kistefos ser vi ikke at valgresultatet på kort sikt vil påvirke noen av våre investeringer og vi har absolutt ikke gjort noen tilpasninger i vår investeringsportefølje i forkant av presidentvalget, skriver investoren i en epost til DN onsdag morgen.

Sjokkreaksjoner

Verdens markeder våknet opp til nyheten om at republikanernes presidentkandidat blir USAs neste president. Innen Oslo Børs åpnet handelen klokken 9 hadde Hillary Clinton ringt Trump og gratulert han med seieren.

Omtrent samtidig med at DN var i dialog med Sveaas åpnet Oslo Børs i utforbakke. Aksjer som allerede har slitt med tillit hos investorene falt ytterligere, og en rekke offshoreselskaper falt mer enn ti prosent. Etter noen timer med handel er imidlertid hovedindeksen på Oslo Børs rundt sluttnivået tirsdag.

En protest

Sveaas forklarer at han ser valget av Trump som resultat av en protest.

- Han er en forretningsmann og en ikke erfaren politiker og valgresultatet er nok en protest mot de etablerte politiske systemer og manglende politiske resultater. Jeg velger å være optimist og mener at intelligensen og fornuften vil regjere, og satser på business as usual, fortsetter Sveaas, som mener det har vært en hard valgkamp i USA.

- Jeg tror og håper president Trump blir en helt annen «in office» enn som presidentkandidat, oppsummerer han.

 

Les også på DN:

Derfor kom Donald Trumps seier som et sjokk

– Norge vil fortsette samarbeidet med USA

Taper titalls millioner  

Se på DNtv:

Trump i seierstalen: - Hun kjempet veldig hardt
Donald Trump holder seierstale etter at det ble klart at han blir USAs neste president.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.