Den konservative tenketanken Civita har rekruttert tidligere SV-leder Erik Solheim til styringsgruppen i et nytt prosjekt om utviklingspolitikk.

Prosjektet, som Nettavisen tidligere har omtalt, er et samarbeid mellom Civita og stiftelsen til Microsoft-grunnleggeren Bill Gates, som har bidratt med 2 millioner kroner.

Målet er å finne ut av hva som er galt med norsk bistandspolitikk og hvordan gjøre denne bedre, skriver Klassekampen.

Erik Solheim, som også var miljø- og utviklingsminister i den rødgrønne regjeringen fram til 2012, skal være en av nøkkelpersonene i styringsgruppen.

– Begeistringen for Erik Solheim er veldig sterk på høyresiden i Norge. Solheim er trolig den mest interessante utviklingsministeren vi har hatt i Norge, sier Civita-leder Kristin Clemet til avisen.

Stiftelsen Civita eies av viktige støttespillere for høyresiden i norsk politikk, som NHO, Stiftelsen liberalt forskningsinstitutt, Norges Rederiforbund og milliardær Johan H. Andresens selskap Ferd.

Erik Solheim sier til Klassekampen at prosjektet er en fin anledning til å dele hans erfaring innenfor utviklingspolitikk med folk som har et annet politisk utgangspunkt enn ham selv. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Les også: - Hva i all verden skal de ellers snakke om?

 

Solheim dropper SV – hovedtaler for De Grønne