Ifølge kildene, vil ConocoPhillips muligens selge sin andel i felter det ikke selv er operatør på, inkludert Aasta Hansteen, Alvheim og Grane.

Conoco, som driver prosessen selv uten rådgivere, skal ha kontaktet potensielle kjøpere. Hvis alle eiendelene blir solgt sammen, vil salget kunne beløpe seg til én milliard dollar, sier en av kildene.

Talspersoner i Conoco var ikke tilgjengelig for kommentar, skriver nyhetstjenesten.

På Aasta Hansteen er Statoil operatør, med en eierandel på 75 prosent. Lisenspartnerne er OMV med 15 prosent og ConocoPhillips med 10 prosent.

På Alvheim er Det norske oljeselskap operatør med en eierandel på 65 prosent. Lisenspartnerne er ConocoPhillips med 20 prosent og Lundin Petroleum med 15 prosent.

På Grane er Statoil operatør, med en eierandel på 36,66 prosent. Lisenspartnerne er Petoro med 28,94 prosent, ExxonMobil med 28,22 prosent, og ConocoPhillips med 6,17 prosent.

Les også:
Flyverne mener Kjos bryter loven
Asia i dag: Kinesisk aksjemarked syder – frykter «eksplosjon»
– Plutselig er Jens Stoltenberg blitt gromgutten til Siv og Erna (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.