– I dag har vi satt ny rekord. Vi har ønsket tre millioner internasjonale besøkende velkommen i 2014, og det er en økning på 5,3 prosent siden året før, melder det statlige fjernsynet i landet.

Turisme er Cubas tredje største inntektskilde og bidro i fjor med nærmere 19 milliarder kroner til landets økonomi.

Cuba innkasserte til sammenligning 75 milliarder kroner på å eksportere helsetjenester til andre land, først og fremst til Venezuela.

Cubanere i eksil sendte hjem rundt 20 milliarder kroner til slektninger på Cuba.

Med den nye avtalen som nylig ble inngått med USA, håper cubanerne på enda flere besøkende i årene som kommer.

President Barack Obama og hans cubanske kollega Raul Castro ble i forrige måned enige om å gjenoppta de diplomatiske forbindelsene og lette på handelsblokaden som USA innførte for 50 år siden.

Amerikanske statsborgere har fortsatt forbud mot å reise til Cuba, så sant de ikke reiser på organiserte pakketurer som et ledd i såkalt kulturutveksling.

Det er uklart om Kongressen i USA vil lempe på disse reiserestriksjonene.

Les også:
Hvitere på polet
- Er Russland «the bad guy», spurte mange seg
Optimistiske hyttemeglere etter knalljul  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.