Den nyeste klagen kommer fra en anonym lokalradiostasjon som hevder at utbyggingen av DAB-radio i norske veitunneler er ulovlig statsstøtte, skriver Klassekampen.

Fra før er det kjent at Norsk Lokalradioforbund og et anonymt kringkastingsselskap har levert inn hver sin klage til ESA, som er Det europeiske frihandelforbundets vaktbikkje. Lokalradioene kjemper mot slukkingen av FM-nettet, som de frykter vil føre til at de taper kampen om lytterne.

«Diskriminere mellom ulike teknologier»

Ifølge den anonyme radiostasjonen vil Statens vegvesen bruke anslagsvis 1,1 milliarder kroner på å bygge ut DAB-nettet i 320 tunneler. «Det framstår som om de har som politikk å skape et forvrengt kringkastingsmarked, ved å diskriminere mellom ulike teknologier og kringkastingsselskaper», skriver anklageren.

ESA har i et brev til næringsminister Monica Mæland (H) bedt regjeringen kommentere de nye anklagene, ifølge Klassekampen.

Sjefingeniør Dag Vidar Torget i Vegdirektoratet påpeker at det ikke er Statens vegvesen, men Stortinget, som har bestemt at FM-båndet skal slukkes fra neste år. Han tilbakeviser også påstanden om at Vegvesenet har investert nærmere 1,1 milliarder kroner i DAB-utbygging.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kan bli tvunget til å snu dnPlus (DN+)

Krever svar om ulovlig støtte dnPlus   (DN+)

Her er Aps plaster på dab-såret dnPlus (DN+)


Også dab-radioer er utdaterte dnPlus (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?