Askøyværingen Dagfinn Lyngbø (43) har i mange år vært en av Norges mest populære komikere.

Det har også vist seg på inntektssiden til aksjeselskapet Punch as, som Lyngbø eier 100 prosent av.

Fra 2012 til 2014 omsatte selskapet for mer enn 33 millioner kroner. Etter skattekostnader satt Lyngbø igjen med drøye 20 millioner kroner i samme periode.

Men i 2015 var det fullstendig stopp i inntektene til Punch as. Lyngbøs selskap omsatte for drøye 0,5 millioner kroner, en nedgang på 95,6 prosent fra året før, da Punch as omsatte for 11,3 millioner kroner.

Les også: Mens Spotify raser frem i verden, er toppen i ferd med å nås i Norge

Ingen forestillinger

Årsaken til nedgangen står beskrevet i årsregnskapet til selskapet, som i tillegg til Lyngbø er signert hans kone, komikeren Pernille Sørensen (38), og humorgeneral Elina Krantz (42).

«I 2015 har det ikke vært noen forestillinger. Det skrives på et nytt show som skal settes opp høsten 2016».

Lyngbø hadde lønnskostnader på rundt to millioner kroner og tok ut 0,4 millioner kroner i utbytte i 2015.

Årsresultatet til selskapet endte imidlertid bare 0,2 millioner kroner i minus. Det kommer hovedsakelig av at selskapet hadde finansinntekter på snaut 1,4 millioner kroner, noe som også ga et bedre resultat før skatt.

Smurte matpakker

Lyngbø er for øyeblikket på en promorunde for sin nye forestilling, «Supersmud» som har premiere på Ole Bull Scene i Bergen den 24. august, et show han skal holde 100 ganger i Bergen frem til 17. desember, ifølge lokalavisen Askøyværingen.

I et intervju med VG, som ble publisert i forrige uke, het det at Lyngbø etter å ha stått på scenen 300 ganger i løpet av tre år, koblet ut og «smurte (...)  matpakker, leverte i barnehagen, og spilte strategispill på PC-en under falskt navn» i et helt år.

Ifølge komikerens egne nettsider, har det nye showet solgt 20.000 billetter.

Valen og Johansen på topp

DN skrev i forrige uke om norske komikeres millionbutikk, og i 2015, som i 2014, var det Kristian Valens aksjeselskap som hadde den høyeste omsetningen av de norske komikerne som har levert regnskap.

Lyngbø var oppe på andreplass på den listen i 2014, men faller nå betraktelig.

 

DN har forsøkt å komme i kontakt med Lyngbø, gjennom hans samarbeidspartner Elina Krantz. Krantz har ikke besvart DNs gjentatte henvendelser den siste uken.

Anbefalt av DNtv: Bruker sommeren på Youtube-skole

På sommerskole med Youtube-heltene
På Løren i Oslo har 110 elever i alderen 10-14 år denne uken sine egne idoler som lærere. Nå skal de lære å bli gode youtubere av dem som har det som yrke.
03:08
Publisert:

Anbefalt av DNtv:

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.