Inntektene økte fra 71,4 til 76,2 milliarder kroner i fjor, noe som tilsvarer 6,7 prosent.

Overskuddet før skatt økte fra 2,6 til 3,0 milliarder kroner.

- 2015 har vært et spesielt år, men også godt for oss. Priskonkurransen har vært sterk, og den har blitt drevet av Kiwi som fikk en god vekst. Norgesgruppen fikk en samlet vekst i fjor på seks prosent, og den sammenlignbare veksten ble 3,4 prosent. Det er vi svært glad for, sier konsernsjef Tommy Korneliussen i Norgesgruppen.

Eierne i Norgesgruppen, med Johannson-familien i spissen, kunne ta ut 600 millioner kroner i utbytte i fjor. Året før var utbyttet 524 millioner kroner.

I fjor ble Norgesgruppen kvitt én konkurrent ettersom at Ica solgte seg ut av det norske markedet.

- Ica forsvant ut av det norske markedet i fjor, det var ikke en stor overraskelse for oss ettersom prosessen pågikk i et par år. Norgesgruppen fikk 50 butikker etter salget av Ica til Coop, og det har vært vellykket for oss, påpeker Korneliussen.

Fjoråret var også preget av sterk priskonkurranse spesielt frem mot jul.

- Sterk priskonkurranse har bidratt til den laveste veksten i markedet på flere år. Lavere priser i KIWI er en investering for framtidig vekst, og omsetningsutviklingen viser at KIWI får stadig flere nye kunder, fremkommer det i årsrapporten.

Bunnpris og Norgesgruppen har inngått en utvidet avtale om levering og distribusjon fra 1/1 2017 etter at Bunnpris har vært hos Rema og Reitan i fem år.

- De ville ha bredere vareutvalg og distribusjon, påpeker Korneliussen.

Les også: Rema-Reitan tar nytt milliardsprang

Med en markedsandel på over 40 prosent har Norgesgruppen aldri hatt større innflytelse over det norske matmarkedet enn nå. Handelshuset bak matkjedene Kiwi, Meny, Spar og Joker økte ifjor markedsandelen med 1,3 prosentpoeng og kontrollerer nå 41,2 prosent av dagligvaremarkedet, ifølge Nielsens dagligvarerapport.

- Vi er glad for og stolte av å ha økt vår markedsandel til 41,2 prosent i fjor. Så får vi se hvordan det går i 2016, sier konsernsjefen.

Les også: Meny og Kiwi kaster Hattings pølse- og hamburgerbrød ut av butikkene

Norgesgruppen er eid av Johannsonfamilien, og handelshuset kontrollerer også matvaregrossisten Asko, som dominerer storhusholdningsmarkedet.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.