Mills mener Icas Matmestern-peanøttsmør ligner for mye på deres eget.

- Vi mener at Ica har lagt seg tett opptil vårt design, og Mills må sørge for at forbrukerne ikke tar feil og blir skuffet når de handler peanøttsmør. Ica bruker våre designelementer og utnytter den posisjonen Mills i mange år har hatt som markedsleder innen peanøttsmør, sier merkevaredirektør Lars Marius Lauten i Mills til DN.

Neste fredag møter Mills dagligvarekjeden Ica Norge til muntlig forhandling i Oslo byfogdembete.

Årsaken er at Ica Norge, som har kjedekonseptene Ica, Rimi og Matkroken, selger sitt eget peanøttsmør av merket Matmestern som et alternativ til det veletablerte Mills Peanut Butter.

I markedsføringsloven er det lagt ned forbud mot «en urimelig utnyttelse av en annens innsats eller resultater» som kan føre med seg fare for forveksling.

Skiftet lokkfargen

Matmesterns peanøttsmør kom i ny pakning nylig, og nå vil Mills få fjernet konkurrenten fra butikkhyllene.

- Mills mener at vi har etterlignet forpakningen av deres peanøttsmør. Vi mener at vi ikke har det fordi bilder av peanøtter og blåfarge er generiske elementer, i tillegg til at designet er i henhold til resten av våre Matmestern-produkter. Vi har likevel skiftet lokk, fra rødt til gult, rett og slett for å opprettholde det gode samarbeidet oss i mellom, kommenterer kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Ica Norge.

Takle Friis hevder at lokkskiftet «gir en vesentlig endring av produktets utseende». Mills Peanut Butter har rødt lokk, akkurat som Matmesterns nye variant før skiftet til gult lokk.

70 prosent av markedet

Mills har solgt peanøttsmør siden 1957, og har i dag rundt 70 prosent av det norske markedet. Ifjor omsatte matvareprodusenten peanøttsmør for vel 44 millioner kroner.

- Det at Ica mener at de bare har kopiert kategoriuttrykket, tar vi som et kompliment. Det er kun Mills som har dette fargeuttrykket, og vi har brukt nesten 60 år på å bygge opp denne merkevaren. Mills har satt standarden for peanøttsmør både på smak og utseende, sier merkevaredirektør Lars Marius Lauten i Mills.

Lauten vil ikke kommentere om det er aktuelt å kreve erstatning fra Ica Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.