Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt kommer til å skrive ut folketingsvalg i formiddag, etter det dansk TV 2 erfarer.

– Det blir valg. Det blir skrevet ut i dag. Helle Thorning-Schmidt vil senere i dag på en pressekonferanse si at danskene skal til valg i juni. Vi har ikke en eksakt dato, men forventningen er at det blir i midten av juni. Valgkampen er i gang, sier politisk analytiker Thomas Funding i TV 2.

Ifølge kanalens politiske redaktør Anders Langballe var statsministeren tirsdag i møte med sine nærmeste rådgivere. Valget holdes ifølge ham 16. eller 17. juni.

I Danmark holdes valg vanligvis innen tre uker etter at de blir utlyst av den sittende statsministeren. Det betyr at det dermed kan bli holdt folketingsvalg før sommerferien.

I en meningsmåling som Voxmeter har utført for Ritzau tidligere denne uken, ligger den blå blokken i Danmark an til en sikker seier med en oppslutning fra 54,3 prosent av velgerne. Regjeringen og resten av den røde blokken får 45,6 prosent oppslutning i målingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Opposisjonen leder i Danmark