Regjeringspartiene med Socialdemokraterne i spissen får nå støtte fra 45,2 prosent av velgerne, mens de borgerlige partiene får støtte fra 54,5 prosent, viser en meningsmåling Voxmeter har utført for Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts parti Socialdemokraterne får 24,2 prosent på målingen, en liten tilbakegang, men ville likevel ha endt opp med 44 representanter i Folketinget, det samme som i dag.

Kvinner skifter side

En analyse foretatt for nettavisen Altinget viser rett nok at stadig flere danske kvinner har skiftet side og vendt tilbake til Socialdemokraterne og andre partier på venstresiden.

Venstresiden har nå 51 prosent av kvinnelige velgere i ryggen, men 60 prosent av mannlige velgere sier at de vil stemme på høyrepartier.

For ett år siden sa hver femte kvinne, 21 prosent, at de ville stemme på Socialdemokraterne, men nå svarer hver fjerde danske kvinne, 26 prosent, det samme.

Offentlig sektor

– Det handler i bunn og grunn om holdningen til offentlig sektor. Menn og kvinner har fortsatt ulike posisjoner i arbeidsmarkedet. Langt flere kvinner arbeider i offentlig sektor, mens menn i større grad arbeider i privat sektor, konstaterer professor Drude Dahlerup ved Stockholms Universitet.

– Det ender derfor opp med et spørsmål om hvem av politikerne som vil slå ring om offentlig sektor, tror hun.

Ved valget i 2011 stemte 54 prosent av kvinnene på partier på venstresiden, mens målinger siden har vist at et flertall av dem har støttet partier på høyresiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ber de ansatte spytte inn penger
Asia i dag: Boligpris - 22 årslønner i gjennomsnitt
Fikk nok