Trønderen Trond F. Mellingsæter blir ny sjef for Danske Bank i Norge. Han tar over etter Tone Lunde Bakker som går over i en annen stilling i Danske Bank-konsernet globalt. Mellingsæter skal gå hardt til verks for å ta opp kampen med DNB og Nordea om bank-hegemoniet i Norge.

– Vi skal ikke bare gjøre det enkelt å bytte bank, vi skal også gjøre det enkelt å bruke banken, sier Mellingsæter.

I tillegg mener han det er to andre aspekter kunden legger merke til:

  • God rådgivning
  • Pris

- Pris er alltid viktig. I Norge betyr det renten, både flytende og fast. Dette så vi da vi var først ute med rentekutt i januar og etter dette har vi opplevd en stor kundetilgang, sier Mellingsæter.

– Vi var absolutt først med rentekutt 2. januar etter at Norges Bank satte ned styringsrenten i desember. Vi har hatt veldig god kundetilgang etter det, legger han til. 

– Marked i vekst

Danske Bank vant nylig avtalen om fagforeningsmedlemmene i Akademikerne fra den norske storbanken DNB.

– Det er en stor gruppe på 100.000 kunder og har et stort potensial for oss som bank, sier Mellingsæter.

Fortsatt er Danske Bank likevel liten sammenlignet med DNB og Nordea. Danske Bank har rundt 200.000 privatkunder i Norge og en markedsandel på rundt 4 prosent med rundt 90 milliarder kroner i utlån til privatkunder.

– Vi bestemte oss på sommeren ifjor at vi skal vokse i Norge. Det var vi veldig tydelige på, sier Mellingsæter.

– Norge er et interessant marked, et marked i vekst og vi mener vi har noe å tilby kundene i Norge, nemlig en bank som har ordentlig god rådgivning og som er veldig proaktiv i kontakten med kundene sine, legger han til.

– Hvor store skal dere bli i Norge?

– Vi har ikke satt noe tall på det, men vi er svært ambisiøse og skal vokse mer enn markedet, sier Mellingsæter.

Fikk hjemlengsel

49-åringen har jobbet i Danske Bank i 13 år. Han har tidligere vært administrerende direktør for den norske virksomheten og global sjef for transaksjoner. I 2013 forlot han banken for å bygge opp vindkraftselskapet Sarepta Energi med hovedkontor i Trondheim. Han sluttet der etter et år og ble ansatt for å lede Danske Banks satsing innen personmarkedet i Norge 1. november ifjor.

– Jeg kjente at jeg var en Danske Bank-mann. Jeg fikk det vi på godt trøndersk kaller hjemlengsel, sier Mellingsæter.

Danske Bank ledes globalt av Fredrikstad-mannen Thomas Borgen som tidligere har vært Norges-sjef.

– Det er inspirerende at den tidligere sjefen her er blitt sjef for hele konsernet, sier Trond Mellingsæter.

Les mer:

DNB kutter renten

Nedringt etter rentekutt

- Vi er veldig klare for å møte konkurransen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.