DNBs nettsider var nede i mer enn en time etter tirsdagens dataangrep. Banken åpner for å kreve millionerstatning av den siktede 17-åringen.

DNB vil avvente politiets etterforskning, men utelukker ikke at det vil bli aktuelt å rette et erstatningssøksmål mot 17-åringen, dersom han blir dømt, skriver Bergens Tidende.

– Vi tar denne saken svært alvorlig. Selv om det fra utsiden kan se ut som guttestreker, så er det i realiteten snakk om alvorlig kriminalitet som kan få store konsekvenser for samfunnet, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til avisen.

Han forteller også til NTB at banken er glad politiet har pågrepet en person etter angrepet.

Største noensinne

DNB var blant elleve norske selskaper som ble utsatt for det svært omfattende dataangrepet.

Dalsbø sier at angrepet er det største banken har blitt rammet av noensinne.

– Slike angrep blir mer og mer vanlig, og det er viktig å få satt en stopper for det. Heldigvis var det ikke noe informasjon som kom på avveie som følge av angrepet, sier han.

Også Norges Bank ble rammet av dataangrepet.

– Vi var jo én av mange som ble utsatt for angrepet, så vi har ikke noen spesiell kommentar til pågripelsen. Nå overlater vi saken til politiet og lar dem ta seg av det, sier kommunikasjonsrådgiver Therese Riiser Wålen.

Innrømmer

Den 17-årige gutten fra Bergen som er siktet for storangrepet mot nettstedene til flere av Norges største selskaper, innrømmer at det er han som står bak.

– Han er siktet for grovt skadeverk, men siktelsen kan bli utvidet. Strafferammen for grovt skadeverk er seks år, sier seksjonsleder ved økonomiavsnittet i Hordaland, Frode Karlsen, til Bergens Tidende.

17-åringen vil trolig bli løslatt etter avhørene, melder NRK.

Norges Bank, DNB, Sparebank 1, Nordea, Danske Bank, Storebrand, Telenor, NetCom, Norwegian, Widerøe og SAS ble tirsdag rammet av det mest omfattende dataangrepet som har vært mot norske virksomheter.

Overfor Dagbladet sier seksjonsleder Karlsen at den pågrepne gutten erkjenner de faktiske forhold. Politiet mistenker ikke at han aksjonerte sammen med en organisert gruppe.


Les også: Slik fungerer Anonymous-gruppen som angrep Norge


Massive angrep mot Norge: - Det er grunn til å være veldig bekymret


Slik forholder du deg til dataangrepene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.