Det konservative parti får 36 prosent oppslutning på meningsmålingen, som ICM har utført for The Guardian. Det er en framgang på 6 prosentpoeng fra januar, og den største oppslutningen partiet har hatt på denne målingen siden mai 2012.

Både Labour og Camerons regjeringskolleger i Liberaldemokratene går tilbake 1 prosentpoeng til henholdsvis 32 og 10 prosents oppslutning.

Flere meningsmålinger har den siste tiden spådd dødt løp mellom Labour og de konservative, eller en knepen seier til Labour, i det som ligger an til å bli ett av de minst forutsigbare valgene i nyere britisk historie.

Støtten for De grønne og det høyrepopulistiske Selvstendighetspartiet (UKIP) går tilbake 2 prosentpoeng til henholdsvis 7 og 9 prosent.

Valgsystemet i Storbritannia favoriserer det til enhver tid største partiet, og en oppslutning på rundt 35 prosent av stemmene har flere ganger tidligere vært nok til å sikre flertall i Underhuset.

 

LES OGSÅ: Erna vil styrke arbeidet mot antisemittisme

-Superdag for norsk vindkraft

Fredriksen og Trøim får pris av Putin  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.