– Det blir noen enkle greier, sånn derre fondue som jeg ikke er særlig begeistret for.

Konserndirektør for personmarked Trond Bentestuen kan ikke beskyldes for å hausse opp middagen han og DNB tirsdag kveld inviterer til på Hotel Seehof i Davos.

Eksklusiv klubb

Forsamlingen er likevel en av de mer eksklusive norske middagsklubber. Alle de mellom 20 og 30 inviterte er i alpebyen for å delta på World Economic Forum. Blant de ventede middagsgjestene er Stein Erik Hagens døtre Camilla Hagen Sørli og Caroline Marie Hagen Kjos. Andre er Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg, privatinvestor Jens Ulltveit-Moe, Rema-sjef Ole Robert Reitan, Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen, og ikke minst verten selv, DNB-sjef Rune Bjerke.

Prislappen for å delta kommer i Davos fort opp i flere hundre tusen kroner per deltager, avhengig av hvilken hotellstandard man legger seg på. Den norske middagen er likevel langt fra av det overstadige slaget, ifølge Bentestuen. De fleste norske kommer rett fra en lang reise tirsdag.

– De fleste ønsker å slå av en prat og gå hjem i seng, for arrangementene starter tidlig onsdag. Er ikke noe som går utover. Det er ganske enkle greier, sier Bentestuen.

Det var Johan H. Andresen senior som i sin tid startet middagstradisjonen i Davos, som går flere tiår tilbake. Vertsoppgaven går på rundgang fra år til år mellom de store norske firmaene som deltar.

Spent på programmet

For Bentestuens egen del er det sjette gangen han er i Davos under elitetreffet som samler oppunder tre tusen toppdirektører, akademikere, gründere og politikere fra hele verden i fire dager.

I år har han store forventninger til programmet, som har "Den fjerde industrielle revolusjonen" som hovedtema. Kunstig intelligens og roboter vil fortrenge 7,1 millioner jobber i femten ledende land på fem år, ifølge en rapport World Economic Forum la frem mandag. DNB opplever at kundene driver frem en rask overgang bort fra funksjonærer, filialer og manuelle tjenester.

- I min butikk som handler om bankfilialene har mer enn åtti prosent av alle manuelle transaksjoner falt bort på ett år. Tenk på det. Det sa pang i løpet av et år, sier Bentestuen.

- Jeg ser min egen far på 76 år. Han går ikke i banken lenger, han sitter med en ipad.

 

Les også:

Små forventninger til Davos dn+

En verden i ulage dn+

Jernring rundt Davos  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.