I går offentliggjorde svenske Lundin Petroleum en dobling av utvinnbare reserver i Avaldsnes-funnet. Oppgraderingen gjør at utbyggingen av Avaldsnes sammen med Statoils Aldous Major ligger an til å bli blant de aller største på norsk sokkel, noensinne .

Både i tidligere intervjuer og på gårsdagens pressekonferanse gir Lundin-sjef Ashley Heppenstall stor ære til Saga-veteranene Torstein Sannes, som er Norges-sjef for Lundin, og Hans Christen Rønnevik, letesjef i Norge.

Grunnfilosofi fra Saga
Rønnevik mener nøkkelen til suksess er et godt sammensveiset team i en liten organisasjon med stor respekt for kunnskap, utvikling av nye metoder og utprøving ny teknologi.

- Vi følger en strategi vi har fulgt i lang tid. Det er den samme grunnfilosofi som vi hadde da jeg jobbet i Saga, sier Rønnevik.

En av elementene i strategien er å sikre seg mange lisenser i samme område slik at det ikke er andre som høster fruktene av suksessen, når den kommer.

- Vi har vært med i dette gamet så lenge at vi har en viss nese for hvordan vi skal høste av vår egen suksess og sikre at det ikke er andre som får nedfallsfrukten, sier letesjefen med 42 års erf#229 fra norsk sokkel.

- Statoil har jo tatt litt av æren for funnet denne gangen?

- Det bryr vi oss ikke om. Vi er pensjonister i Statoil noen av oss, og vi hever oss over sånt. Vi konsentrerer oss om å bli gode spillere selv. Vi har en organisasjonskultur der man ikke prøver å finne feil, men prøver å se løsninger, sier han.

Pensjon fra Statoil
- Så du er Statoil-pensjonist?

- Ja. Den stammer fra tiden i Saga da, men jeg har vært pensjonist i ti år ca.

- Og pengene kommer fra Statoil?

- Ja, så det er jo fint det, sier Rønnevik og ler.

Akkurat det samme gjelder for Lundins sjef i Norge Torstein Sannes.

- Og nå skal dere samarbeide med Statoil om utbyggingen?

- Vi samarbeider med alle vi. Vi har et veldig godt nettverk, og det er veldig nyttig i Norge. Styrken i det norske miljøet er at folk kan både samarbeide og konkurrere, sier Rønnevik.

Les intervju med Torstein Sannes og Ashley Heppenstall om Avaldsnes-suksessen her .

Les også:

<b>Lundin-sjefen lover mer Nordsjøolje</b>

<b>- Trolig et av de fem største funnene på norsk sokkel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.