Lørdag startet nesten 5000 skiløpere Holmenkollmarsjen med rundt 300 meter stigning fra Sørkedalen til toppen over Søndre Heggelivatnet, en av de tøffeste motbakkene i Oslo-området. Mange av de beste gikk med egen tidtagning i appen Strava, blant dem Øystein Pettersen, som skulle stake gjennom løypa på ski uten festesmøring, og Arne Post, som har vært først opp denne bakken fire år på rad.

DN har satt opp tidsmåling på to deler av løypa - denne klatringen og et slakere stakeparti. At Pettersen fikk best tid i lettere terreng var nok ikke så overraskende, men tidene opp bakken viser at det er mulig å stake svært fort - også oppover. Dette bidro til at han til slutt gikk av med seieren i rennet.

Les også hva denne klatreetappen sier om din sannsynlige tid i Birkebeinerrennet: Her er testen på om du er klar for Birken

Rå staking oppover

Pettersen klarte ikke å slå Posts løyperekord fra 2013, men i dette løpet slo han klatrekongen av Holmenkollmarsjen med over 50 sekunder.  Øyvind Moen Fjeld klokket inn på en tredjeplass blant Strava-brukerne.

Her er listen over de 30 beste klatretidene totalt og 10 beste kvinnene opp til Heggelivatnet av godt over 200 registrert så langt med Strava under Holmenkollmarsjen:

(Færre kvinner er tatt med siden langt flere menn er registrert)

(Tidene er hentet ut tidlig på kvelden lørdag. Tider lastet opp senere er ikke med)

Les også hva denne klatreetappen sier om din sannsynlige tid i Birkebeinerrennet: Her er testen på om du er klar for Birken

 

De raskeste stakerne:

 

Les også: Test klatreformen mot Pettersen og Post

Post fortsatt raskest

Tabellene over oppdateres ikke automatisk, men det gjør de nedenfor, som viser de beste tidene som noensinne er registrert på disse distansene.

Arne Post har de beste tidene på begge strekkene, med 22:35 på klatringen, og 11:16 på stakesegmentet.

For å få med alle må vi dessverre presentere to tabeller for hver etappe  - en for turer registrert som "Nordic Ski", som var vanlig ifjor, og en for "Cross Country", som de fleste bruker i år. Forhåpentligvis kan vi fremover kun forholde oss til "Cross Country".

 

Klatretest, registrert som «cross-country»:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.