Oslo politidistrikt ser ingen forskjell mellom Uber og andre som driver persontransport uten tillatelse. I helga ble den første Uber-bilen avskiltet.

– Regler for persontransport mot vederlag gjelder for alle. Her skiller vi ikke mellom tradisjonell pirattaxi-virksomhet og Uber når transporten skjer uten nødvendige tillatelser, sier Finn Erik Grønli, leder av trafikkorpset i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Natt til fredag og lørdag stoppet politiet flere biler for kontroll i Oslo sentrum. To av bilene ble avskiltet fordi politiet mistenker at sjåførene kjørte pirattaxi. Minst en av disse kjørte passasjerer på oppdrag fra Uber.

– Kjøretøyene fikk bruksforbud etter reglene i yrkestransportloven. Dette fordi sjåførene ikke hadde tillatelse til å kjøre passasjerer mot vederlag, sier Grønli.

Ifølge Uber er det første gang at en bil tilknyttet transporttjenesten er blitt avskiltet. Presseansvarlig Daniel Bryne i Uber understreker at selskapet stiller seg «fullt og helt bak sjåføren».

– Vi mener vi driver i henhold til norsk lov. Mange av dagens lover og forskrifter ble vedtatt lenge før smarttelefoner og apper eksisterte, og vi vil jobbe hardt for å samarbeide med stadig flere byer og for å tilpasse regelverket til det 21. århundre, sier han.

Les også:
Nok et asylmottak opp i flammer i Sverige  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.