Greske fagforeninger trapper opp sine demonstrasjoner, og lammer tirsdag flytrafikken, skoler og sykehus.

De har også okkupert Akropolis, i protest mot tiltakene som er avtalt i krisepakken med EU og Det internasjonale pengefondet (IMF), melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.

- Protestene vil øke
Samtidig sier arbeidsminister Andreas Loverdos at den greske regjeringen innen utgangen av uken vil diskutere og godkjenne endringer i sosialsystemet og pensjonene.

Det er planlagt generalstreik i Hellas onsdag, der så vel offentlig som privat sektor-ansatte vil delta.

- Protestene vil øke. Det å gå den lette veien gjennom å kutte lønninger og pensjoner kan ikke aksepteres, sier Spyros Papaspyros, som leder Adedy- fagforeningen, som organiserer offentlig ansatte.

- Stabile og trygge banker
De greske bankene er stabile og trygge, og har høyere kapitaldekning enn snittet i Europa.

Det sier den greske sentralbanksjefen George Provopoulos til Skai News, ifølge Bloomberg News tirsdag.

Ifølge ham er snakking om en gresk utmeldelse fra eurosonen "sinnssykt", og gjeldsrestrukturering vil være "kriminelt", da det vil lede til mange år med mistillit.

Frykter pengeflukt
Samtidig sier Heinrich Haasis, som leder den tyske sparebankforeningen, at han er mot finansiell hjelp og lån fra tyske sparebanker til Hellas.

Det sier han til Handelsblatt tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Ifølge ham vil investorene trekke tilbake penger fra land i eurosonen hvis de frykter at pengene ikke er sikre.

Tre år med smerte
Kuttiltakene føre til minst tre år med finansiell smerte, mener Citigroup. Ifølge Morgan Stanley er størrelsen på redningspakken omtrent som ventet, men kravene mye hardere. JP Morgan mener redningspakken kan skape et nødvendig "pusterom" i markedet.

Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene tirsdag.

JP Morgan understreker imidlertid at redningspakken ikke løser de underliggende problemene i den greske økonomien, og at det fortsatt er behov for en dramatisk finansiell konsolidering.

De påpeker også at markedet vil fortsette å stille spørsmål ved landets troverdighet på mellomlang sikt.

"Men dette kan ha skapt et nødvendig pusterom, der investorene igjen kan fokusere på positive sykliske forhold, som kan vise seg å være sterkere enn ventet, hvis de får en sjanse", heter det i en rapport fra meglerhuset tirsdag.

Les også:
<b>- Hellas kan trenge 120 mrd. euro</b>

<b>Skjebneuke for Hellas</b>

<b>Korrupsjon og bonuser bak gresk finanskrise</b>

Hellas kan bli satt under IMF-kontroll i ti år
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.