Siden oktober har konflikten rundt direktøren Bente Hartvedt Ringstad kostet institusjonen 1,2 millioner kroner, viser tall NRK har fått tilgang til.

– Dette er en helt nødvendig bruk av pengene. Dette er inkludert alle utgiftene vi har hatt, og jeg håper at vi snart er ferdig, sier teatersjef Agnete Haaland til NRK.

Hun har vært sjef på teateret siden januar 2012. Kommunikasjonsdirektør Finn Bjørn Tønder sa opp og beskyldte Hartvedt Ringstad for å ha skapt en fryktkultur blant de ansatte.

I fire måneder har teateret hyret inn en ekstern gransker og en konsulent, i tillegg til John Christian Elden som er advokat for direktøren.

– Dette må være en ulykksalig situasjon for DNS som i flere år har holdt på med denne saken. Pengene bare renner ut og fra utsiden ser det ut som man fremdeles står på stedet hvil, sier avgått debattredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte teateret sist uke, men ønsker ikke å kommentere konflikten. Statsråden skriver til NRK at «hun har tillit til at styret og administrasjonen forvalter sitt ansvar for forsvarlig pengebruk på en god måte». (©NTB)

 

LES OGSÅ: TV 2 flytter «Hotel Cæsar» til strømmetjeneste

Se DNtv: Dette er verdens rikeste:

Dette er verdens rikeste
De har så mye penger som de fleste bare kan drømme om. Forbes har nylig sluppet sin årlige liste over verdens rikeste mennesker. Og for det 17. gang toppes den av Microsoft-grunnlegger, Bill Gates.
01:12
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.