Det mangler neppe på gode ideer til hva vi kan bruke 1500 milliarder ekstra petrokroner til her i landet. Men bør ikke en god del øremerkes det landet som nå bombes sønder og sammen i krigen som er direkte årsak til de astronomiske oljeprisene?

Politikerne er slett ikke sikre på det. Kanskje er de redde for å skape presedens for å fravike handlingsregelen i tide og utide. Det fins alltid en strømkrise eller et land ute i verden å bygge opp. Og det er forståelig. Men det går an å argumentere for at Ukraina-inntektene lager en helt spesiell situasjon.

Og i Arbeiderpartiet håper ledelsen på ro og orden i prosessen om hvem som skal bli ny nestleder etter at Hadia Tajik gikk av. Det spørs. Partiet er kjent for harde drakamper og for å tolke hverandre i verste mening. Beskyldninger om fløytilhørighet og maktmotiver er aldri langt unna når uenighet oppstår.

Hør mer i ukens episode av Den politiske situasjonen. Den finner du her:

...eller et annet sted der du pleier å høre på podkaster. Lik og del, som det heter. Og abonnér, så får du poden automatisk inn i systemet hver uke. (Nesten alltid) på torsdager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.