Tyskland går etter lengre tids drunting inn for å sende stridsvogner til Ukraina. Det skjedde først da USA bestemte seg for det samme med sine. Dermed gir tyskerne også klarsignal til alle land som besitter den tyskproduserte Leopard 2, inkludert Norge. Etter hva DN erfarer planlegger Norge å sende fire eller åtte vogner.

Nå får Volodymyr Zelenskyj de tunge militære våpnene han lenge har etterspurt. Er vi ikke redde for eskalering og atomkrig lenger?

Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen, er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen, en podkast om politikk fra Dagens Næringsliv.
Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen, er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen, en podkast om politikk fra Dagens Næringsliv. (Foto: Fartein Rudjord)

Og her hjemme er oppstart av 22 kilometer Follobane til 37 milliarder kroner, utsatt på ubestemt tid. Et av verdens rikeste land (!) sliter altså med å få enkle togstrekninger opp å gå. Og ved Oslo universitetssykehus legger de ned ABC-klinikken, et fødetilbud til kvinner som ønsker naturlig fødsel. Frithjof og Eva er ikke helt enige om hvor stor krise det egentlig er …

Men mer generelt: Hva gjør det med tilliten til staten og politikerne, at det blir mindre penger til velferd fremover?

Eller der du ellers fortrekker. Lik, del og abonner!

Den politiske situasjonen, en podkast om politikk fra Dagens Næringsliv. Hver torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.