Den svenske staten selger resten av sin eierpost i Nordea, ifølge di.se, som viser til en pressemelding fra den svenske regjeringen.

Salget vil rette seg mot svenske og internasjonale investorer og gjennomføres som en auksjon som innledes umiddelbart, fremgår det.

"Statens rolle er å regulere bankene, ikke å eie dem. Bankaksjer er risikofylte eiendeler og banker krever et strikt regelverk og omfattende tilsyn. Regjeringens tilnærming er derfor å selge statens resterende innehav i Nordea", heter det i pressemeldingen.

Den svenske staten solgte i sommer 230 millioner Nordea-aksjer for 19,5 milliarder svenske kroner, ifølge di.se.

Det reduserte eierandelen fra 13,4 til 7,1 prosent, eller 284,2 millioner aksjer.

Med en Nordea-kurs på 79,20 svenske kroner ved børsslutt tirsdag, er det altså duket for nok et salg i 20-milliardersklassen.

Les også:
Her er shippingbransjens største håp

<b>Shippingarving selger for milliarder</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.