Søstrene Marianne (43) og Helene Odfjell (47) har gjentatte ganger vurdert eller forsøkt å børsnotere sin privateide riggvirksomhet, uten hell.

Les også på DN.no: Odfjellsøstrene skrinlegger børsplaner

Nå later imidlertid noteringen og et større nedsalg av Odfjell Drilling å være i boks.

Selger seg ut
Dermed kan trolig Marianne Odfjell innkassere over 2,5 milliarder kroner for sin eierandel på 30 prosent, som hun ønsker å selge.

Konsersjef og tidligere Aker Solutions-topp Simen Lieungh uttalte til DN nylig at søsteren Helene ønsket å beholde sin andel på 70 prosent.

Selv snappet han opp aksjer for 40 millioner kroner første dag i tilbudsperioden, som er bekreftet at han vil bli tildelt.

  - Når det nå åpnes for at nye eiere får anledning til å delta i den videre verdiskapingen i selskapet ser vi at det er riktig både for Odfjell Drillings fremtidige utvikling og for vår egen generasjonsplanlegging, sa Marianne Odfjell om nedsalget til Dagens Næringsliv i forrige måned.

Korter ned tilbudet
Odfjell Drilling bekrefter tirsdag ettermiddag at investorinteressen overgår tilbudet.

Selskapet vil derfor korte ned tilbudsperioden.

"Siden starten på bookbuilding-perioden 16. september, har tilretteleggerne mottatt betydelig interesse fra internasjonale og nasjonale investorer", heter det i en melding fra selskapet.

Ikke full pott
Da børsnoteringen ble lansert var intervallet antydet til 37-48 kroner. Det verdsatte selskapet til mellom 7,4 og 9,6 milliarder kroner.

Dagens interesse har lagt grunnlag for et prisintervall på 40-42 kroner per aksje, ifølge selskapet.

Det verdsetter selskapet til mellom 8-8,4 milliarder kroner, og gir Marianne Odfjell inntil 2,52 milliarder kroner for opprinnelig kommuniserte makstilbud av 60 millioner aksjer.

"Boken er overtegnet gjennom det oppdaterte prisintervallet", heter det.

Noteres fredag
Tegningsperioden for privatinvestorer snevres inn til å ende 26. september klokken 12.00, mens det institusjonelle tilbudet avsluttes samme dag klokken 17.00.

Odfjell Drilling innfrir også børsens krav til at minst en fjerdedel av selskapets aksjer skal gjøres tilgjengelig for salg, samt overgår minimumskravet til 500 aksjonærer med minst det doble, opplyses det.

Ventet noteringsdag er 27. september. Odfjell Drilling vil ha børsticker "ODL".

Goldman Sachs, DNB Markets og ABG er hovedtilretteleggere for det nedsalget og noteringen på Oslo Børs. Medtilretteleggerne er Arctic Securities, Swedbank First Securities og Danske Markets.

Les også:
Her er shippingbransjens største håp


Nav svindles for seks milliarder årlig
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.