Nå presser markedet prisene til værs på studentleiligheter. Investorene kjemper om å finne de beste utleieobjektene før skolestart i august.

- Det er sjelden jeg selger leiligheter med så høy kvadratmeterpris. De aller minste leilighetene får en voldsom kvadratmeterpris, sier eiendomsmegler Bjørn Tore Gran i Privatmegleren til DN.no.

Leiligheten på 16 kvadratmeter i Mauritz Hansens gate 8 ble solgt for 1,5 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på nesten 94.000 kroner.

Les mer:
I sommerferien selges «Dritten i midten»
- Du må nesten være idiot for å ikke kjøpe eiendom nå

 

- Hovedsakelig investorer som ser mulighetene
Beliggenheten i Mauritz Hansens gate 8 er svært sentral. Gaten går mellom Pilestredet og Welhavens gate paralellt med Parkveien i Oslo.

Formidlingstiden var nøyaktig en uke fra den ble lagt ut til salgs, på første visning. Den ble solgt for to uker siden, og her var det over 20 personer på interesselisten.

- I budrunten var det hovedsakelig investorer som ser mulighetene ved å leie ut leiligheten, sier Gran.

Boligen var en del av et borettslag med lavt innskudd og høy fellesgjeld tidligere, men ble gjort om til en selveierleilighet for et par år siden.

- Noe av grunnen til den høye prisen er at den ligger sentralt, rett ved Høgskolen i Oslo, den er moderne og har en liten balkong. Det er veldig sjelden med balkong i en så liten leilighet, sier Gran.

Boligen ligger i fjerde etasje og har flislagt bad med dusj, toalett og opplegg til vaskemaskin. Videre har den en kombinert stue-, kjøkken- og soverom-løsning. Kjøleskap, kokeeplate, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin - alt i miniatyrutgaver.

Har du tips til gode saker om boligmarkedet, ta kontakt med journalist Lily Marcela Gundersen

- Vi får jo masse utbytte
Madeleine Schøyen Bergly (28) bodde i studentleiligheten i perioden 2005-2007, og leide av hennes far som investerte leiligheten da den var helt ny.

- Jeg har bare gode minner fra denne leiligheten, som jeg alltid har kalt for «Perla». Grunnen til at vi solgte den, er av den enkle grunn at det er selgers marked, sier Bergly til DN.no, som er webansvarlig i Elkjøp Nordic.

Hun beskriver leiligheten som liten, men praktisk, og fordi den passer perfekt til single studenter vil det også være lett å ta ut gevinst.

- Trikset er at den har blitt behandlet pent siden den var ny i 2005. Vi freshet den opp litt før salg med maling og møbler, men til syvende og sist tror jeg den solgte seg selv på grunn av den gode standarden på leiligheten og beliggenheten på Bislett, sier 28-åringen.

De siste tre årene har hun bodd ved Akerselva i selveid leilighet på 59 kvadratmeter. Nå har hun og mannen Rune Bergly kjøpt tomt på Bjertnestunet i Akershus, hvor de snart skal sette igang å bygge bolig.

- Vi får jo masse utbytte av at boligprisene har steget i Oslo, og at de ikke har gjort det på landet, sier hun.

- Rom for ytterligere moderat prisvekst
Aktiviteten i markedet har i første halvår vært svært høy med tre prosent flere boliger omsatt enn i rekordåret 2011, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av analysesbyrået Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Boligprisene i juni er uendret fra mai. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene likevel 0,9 prosent høyere enn i forrige måned. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris hittil i år er 29.500 kroner, en økning på 7,6 prosent fra snittprisen i samme periode 2011.

- Selv om boligprisene sett i et historisk perspektiv er høye, er det ikke grunn til å være bekymret for at vi har en boligprisboble på nåværende tidspunkt. En kontinuerlig sterk vekst i disponibel inntekt gjennom mange år – også i de årene hvor boligprisene falt – gjør at prisnivået er robust. Samlet sett vurderer vi at det er rom for ytterligere moderat prisvekst i boligmarkedet, sa nestleder Leif J. Laugen i Eff til DN.no da juni-prisene ble offentliggjort mandag.

Les også:
<b>Her er Norges dyreste hytteperler</b>
<b>Sparte 10 millioner på å pendle i 30 minutter</b>
- Det er jo så billig
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.