Eiendommens prisantydning på 20 millioner kroner gjør den til Norges dyreste hytte hittil denne sesongen. For denne prisen får du en hytte med 4 soverom, stue, kjøkken, og innlagt vann og strøm. Eiendommen har også egen brygge og 70 meter strandlinje.

Med et tregt marked for dyre kysthytter, kan fritidsboligen på Hvasser utenfor Tjøme i Vestfold likevel bli liggende en stund. Eiendomsmegler Tore Solberg i Z-eiendom, som selger eiendommen mener markedet er noe tregere enn i fjor.

- Det er vanskelig å peke på spesifikke ting som gjør at markedet er lunket. Jeg er veldig usikker på hva dette kommer av. Til nå har jeg gitt skylden på den kalde våren og at man har fått lite sommerfølelse, sier Solberg.

Få i markedet
Totalt ligger det 1539 hytter ved sjøen til salgs på Finn.no. I prisklassen fra 15 millioner kroner og oppover er det i dag 12 hytter på markedet.

Også nærmere Oslo ligger en fritidseiendom ute for salg med en prisantydning på 20 millioner kroner. Den nesten 300 kvadratmeter store fritidsboligen ligger på Grimsøya, mellom Snarøya og Oustøya i Indre Oslofjord, og har strandlinje, brygge og badehus.

 

- Dett er en unik eiendom, sier eiendomsmegler Miguel Sørholt i Privatmegleren Residence.

Han er ansvarlig for salget av fritidsboligen på Grimsøya, og mener markedet for de dyrere eiendommene er varierende.

- Denne lå ute en liten periode i fjor, og er nylig blitt lagt ut igjen. Dette markedet har vært litt av og på, men jeg vet at perlene blir plukket. Det er bare snakk om riktig pris til riktig tid, sier Sørholt, som mener man nå er midt inne i den beste perioden for salg av hytter ved sjøen.

- Vinduet for salg av disse eiendommene er fra påske til sommerslutt. Det er en naturlig sesong, men siden sommeren har latt vente på seg ville vi vente til det kom litt bedre temperaturer, sier han.

Større forsiktighet
Sørholt mener folk er blitt mer tilbakeholdne med penger.

- Om man sammenlikner årene etter finanskrisen så er det vesentlige trekket at det er blitt mer penger blant folk, mens viljen til å kjøpe er blitt noe redusert. Det er flere nå enn tidligere som holder tilbake, sier eiendomsmegleren.

Men en prisantydning på 19 millioner kroner finner man en større hytte i Hankøsundet utenfor Fredrikstad med 9 soverom fordelt på hovedhytte, gjestehus og to anneks. Denne eiendommen har også egen brygge, badehus og strandlinje.

For én halv million kroner mindre kan man finne hytte på egen øy. På Stangholmen i skjærgården utenfor Kragerø ligger en usolgt perle. Den over 100 kvadratmeter store fritidseiendommen har prisantydning på 18,5 millioner kroner.

 

 



Tregt salg
Flere meglere forteller at salget av dyre kysthytter har gått tregt så langt denne sesongen. Det gjelder også salget av denne private øyen. Eiendommen har vært på markedet siden i fjor sommer, og selges av advokatfirmaet Midgaard & Opthun, som er del av Estate meglerne.

Selskapet er en av eiendomsmeglerne som har flest av de dyreste strandeiendommene. De har nærmere 20 eiendommer i prisklassen over 10 millioner kroner. Rundt halvparten av disse har ligget ute siden i fjor sommer.

- Hittil har det vært slik som det har vært i fjor og året før, og helt siden finanskrisen - de dyreste eiendommene går tregt unna, sier Jan Opthun. Han er blant annet ansvarlig for salget av eiendommen på Stangholmen.

Opthun mener markedet generelt er mer selektivt nå enn hva det var før finanskrisen.

- Folk som kjøper - og dette gjelder i alle prisklasser- tenker seg om, ikke bare én og to ganger, men fem til ti ganger, sier Opthun.

 



Påvirkes av verdensøkonomien
Også i Blindleia, mellom Lillesand og Kristiansand, selges hytteidyll på egen øy. Drøye 100 kvadratmeter hytte, strandlinje, brygge og godt med båtplass - prisantydning 18 millioner kroner. Eiendomsmegler Eivind Severinsen i ABCenter, som selger eiendommen, har flere fritidseiendommer i den øvre prisklassen ute på markedet. Han merker at salget går tregere, men tar det foreløpig med ro.

- Nå er det tredje året på rad det er relativt labert. Det ligner mye på fjoråret, men det er litt tidlig for sesongen, så vi skal ikke være for negative ennå, sier han.

Uroen i verdensøkonomien har spilt en rolle også her i Norge, mener eiendomsmegleren.

- Det var lettere å tjene gode summer tidligere, og folk tenker seg nok grundigere om nå, sier Severinsen.

Les også:
Slik finansierer nordmenn hyttedrømmen
Spleiser på hyttedrømmen

Her er kaksehyttene ingen vil kjøpe
- Ligger an til prisrekorder i hyttemarkedet
Slik kupper du drømmehytten
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.