Undervannsentreprenør Subsea 7 er blant børsvinnerne fredag etter at selskapet la frem resultattall og samtidig annonserte et utbytte i fjerde kvartal som langt overgår forventningene.

- Et sterkt signal
Analytiker Kristian Diesen i Pareto Securities mener at utbytte og tilbakekjøpsprogrammet var høyere enn ventet, og mener disse faktorene er grunnlaget for dagens aksjeoppgang.  

- Jeg tenkte selskapet ville bevege seg tilbake mot tidligere Acergy-nivå for utbytte, på rundt 0,23 dollar. Så når de kommer med 0,60 dollar per aksje og et tilbakekjøpsprogram på 200 millioner dollar, så er det et sterkt signal, sier Diesen til TDN Finans.  

Han trekker også frem den sterke ordreboken til selskapet, og mener topplinjeestimatene nå må høynes. Han venter imidlertid noe nedgang i ebitda-estimatene.  

- De guider jo fremgang i både inntekter og ebitda. Om du ser på forventningene i markedet nå, er vekst i ebitda rundt 16-17 prosent, og jeg tror dette skal noe ned avhengig av hva selskapet legger i ”progress”, sier han.   Om engangseffekten på Guara Lula-prosjektet på 50 millioner dollar, mener Diesen at det aldri er bra med prosjektproblemer, slik de nå har i Brasil, men mener det er bra at selskapet får satt et tall på det.  

- Det er fortsatt et en milliard dollar-prosjekt hvor det er et år til ferdigstillelse, som de nå gjør en avsetning på. Da antar jeg de vil føre dette på nullmargin til de ferdige, men ytterligere tap kan ikke utelukkes, sier han.  

Analytikeren tror ikke et utbyttenivå på 0,6 dollar per aksje er usannsynlig for Subsea 7 fremover og peker på at dette kun utgjør en direkteavkastning på 2,5 prosent.  

- Med den balanse og kontantstrømmen de har, er ikke dette et urimelig utbyttenivå å forvente i tiden fremover. En samlet yield på fem prosent, dersom du inkluderer tilbakekjøp, bør være realistisk og bærekraftig, sier han.

Pareto Securities har en kjøpsanbefaling med kursmål 165 kroner.

Engangseffekt trekker ned
Subsea 7 fikk et driftsresultat på 137 millioner dollar i fjerde kvartal, mens det på forhånd var ventet til 175 millioner.

Selskapet meldte samtidig om et utbytte på 0,60 dollar pr aksje, som var markert over konsensus på 0,07 dollar.

Differansen mellom resultatet og forventning ble negativt påvirket av en engangseffekt på 50 millioner dollar i forbindelse med Guara/Lula- prosjektet.

- Bra kvartal
Analytiker Kjetil Garstad i Arctic Securities stiller spørsmål ved å konkludere med at 50 millioner dollar er et tilstrekkelig tap for Guara Lula-prosjektet ettersom det fortsatt lang tid til ferdigstillelse.

- Det er for tidlig for meg å konkludere med det allerede nå, når offshorefasen ikke begynner før sent i 2012, sier han til TDN Finans fredag.

Garstad mener likevel dette var et bra kvartal og trekker spesielt frem den sterke utviklingen i Nordsjøen.

- Vi ventet Nordsjøen ville bli dårligere på grunn av været, så dette gir gode signaler om hva man kan vente i første kvartal og de sesongmessige sterke andre og tredje kvartalene, sier han.

Garstad mener på linje med Diesen at topplinjeestimatene nå skal oppjusteres og peker på at rundt halvparten av ordreboken skal utføres i 2012.

Analytikeren sier han ble overrasket over at selskapet kom med en ekstraordinært utbytte, men tror ikke dette blir en vane i tiden fremover.

- Dette ser jeg på som en engangseffekt, og jeg tror selskapet vil plassere mye av pengene sine i videre vekst i flåten, sier han.

Garstad har en kjøpsanbefaling med kursmål på 170 kroner.

- Jeg er veldig positiv til Subsea 7 i tiden fremover og vi venter et veldig sterkt ordrebokmomentum i inneværende år. Vi tror på større ordre etter påske og utover, som vil være en viktig trigger for denne aksjen, sier han.

Godt å få Brasil ut av verden
Analytiker Frederik Lunde i Carnegie mener også det var godt å få kostnadene knyttet til Brasil-prosjektet ut av verden ettersom dette var ventet blant de fleste.

Carnegie har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 175 kroner, men understreker at dette kan være noe konservativt, da aksjen kan nå 200 kroner innen året er omme.

Nordea Markets mener det ekstraordinære utbyttet, tilbakekjøpsprogrammet for egne aksjer på 200 millioner dollar, det sterke markedet i Nordsjøen og gjentatt vekstguiding, er formildende faktorer for et svakere enn ventet resultat i fjerde kvartal.

Nordea Markets gjentar sin sterke kjøpsanbefaling med kursmål 170 kroner per aksje.

Subsea 7 stiger 5,3 prosent til 142,90 og er omsatt for 368 millioner kroner på Oslo Børs.

Les også:
<b>Subsea 7 overrasker med høyt utbytte</b>

Subsea 7-rykk på Børsen


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.