Lundin Petroleum kommer ikke til å flytte til oljebyen Stavanger. I stedet satser selskapet på å lokke fremtidens oljetalenter til hovedstaden.

- Det har selvsagt vært diskusjoner om hvorvidt vi burde etablere oss i Stavanger, men beslutningen er at vi blir i Oslo, sier boresjef Johan Bysveen i Lundin.

Selskapet trenger nyansatte for å vokse, og folk som han selv er blitt ”gammel”, påpeker Bysveen. Motivasjonen for at valget forblir Oslo er såre enkel.

- Da trenger vi ikke å konkurrere med Statoil og Wintershall. Vi tar da bare folkene som jobber i Stavanger og som ønsker å jobbe i Oslo, sier han.

Trang fødsel
Under et foredrag på Oslo Rig Event i regi av Norsk Petroleumsforening drar boresjefen oss igjennom Lundin Petroleums massive suksess på norsk sokkel siden det svenske oljeselskapet så dagens lys i 2001.

Den var alt annet enn gitt, og i 2005 var det ingen som hadde rigger å tilby.

- Det var ikke lett i starten, sier Bysveen.

I dag er situasjonen snudd på hodet, og Lundin er tilstede i 58 lisenser på sokkelen, hvorav 28 som operatør.

I forrige måned fant Lundin olje på Gotha-feltet i Barentshavet, og selskapet står også bak oppdagelsen av Johan Svedrup, det største funnet på sokkelen på over 30 år.

- Når du finner olje, begynner folk å høre om deg, sier Bysveen.

Trenger flere
Suksessen gir også selvtillit. Selskapet skal over de neste årene vokse fra 240 ansatte til 350 i det Edvard Grieg-plattformen skal i drift frem mot 2015-2016.

Det vil også Lundin lykkes med, ifølge Bysveen, som selv var skeptisk til om de ville få tak i borepersonell i Oslo-regionen.

- Det har jo vist seg å være ubegrunnet etterhvert som Lundin har fått et navn og et rykte. Flere ønsker også å flytte fra vestlandet til Oslo, og da slipper vi å konkurrere med så mange. Så vi har sett dét som en fordel faktisk, sier han til DN.no.

Bysveen legger til at responsen både på annonser og utenom averterte stillinger er ”i ferd med å ta av”. Det er imidlertid ingenting å spare på å ansette folk i hovedstaden fremfor oljebyen, påpeker han.

- Det er det samme, og vi må konkurrere med det markedet. Det er dét som er problemet, sier boresjefen.

Lærte av Saga
Lundins beslutning om å bli værende i Oslo trekker også på erf#229er fra tidligere Saga Petroleum, der flere Lundin-ansatte har bakgrunn fra, forklarer Bysveen. Saga hadde i sin tid kontorer både på Høvik og i Stavanger, og opplevdes som to ulike kulturer, ifølge ham.

- Det ble på en måte to selskaper, og da er beslutningen tatt. Vi skal være i Oslo, ett selskap, og ett sted, sier Bysveen.

Les også:
<b> </b>

<b>Rystad Energy spår langvarig offshoreboom: - Vi trenger mer kapasitet</b> <b> </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.