Flere analytikere har en stund fremhevet at Det norske oljeselskaps finansielle situasjon gir lite rom for feil i leveransen av prosjekter.

Dagens kjøp av Svenska Petroleums norske virksomhet illustrerer imidlertid at selskapet har tilstrekkelig finansiell takhøyde.

Det sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske til TDN Finans onsdag.

BAKGRUNN: Det norske kjøper Svenska Petroleum

- Vi kan ikke si konkret hvor mye som er igjen av kontantbeholdning eller kredittfasilitetene, men vi har godt rom for å gjøre dette kjøpet, sier han.

Brøske opplyser at Det norske arbeider kontinuerlig med å optimalisere selskapets finansielle posisjon.

- Transaksjonen viser at vi har såpass takhøyde at den finansielle situasjonen er godt under kontroll, vektlegger han.

Kommunikasjonsdirektøren er tydelig på at Svenska-eiendelene passer svært godt inn i Det norskes portefølje, og at selskapet som lisenspartner vil være en aktiv pådriver for betimelig utvikling av feltene.

- Vi har stor tro på potensialet som ligger i disse områdene, sier Brøske.

De mest aktuelle eiendelene for utvikling i første omgang er Krafla/Askja og Garantiana, hvor investeringsbeslutninger ventes rundt 2018, fremgikk det av dagens melding.

 

Les også: Hillary suveren i tv-debatt

Asia i dag: Ny kinesisk gjeldsfest underveis

- I Norge vet man ingen ting om resten av verden

 

Se også:

Slik fungerer Apple Watch:

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.